Tárgy alaptípusok

Ebben a fejezetben a játékban megtalálható 7 féle tárgy alaptípusról olvashatsz.

A Diablo 1-ben még csak 3 fajta tárgyról beszélhettünk, ott még csak normál, mágikus és egyedi tárgyak voltak. A Diablo 2 LoD-ban már 8 féle tárgytípusról beszélhettünk. A legújabb részben 7 fajta tárgy létezik, és ezen belül 2 altípus is létezik. Szinte minden fajta tárgy megjelenhet minden kategórián belül, rengeteg féle tulajdonságot magán hordozva – ez adja a tárgyak roppant változatosságát.

A 7 alaptípus a következő, egy-egy példával a játékból:

  • Normál (Normal, fehér)
  • Foglalattal ellátott (Socketed, szürke)
  • Éteri (Ethereal, szürke)
  • Mágikus (Magic, kék)
  • Ritka (Rare, sárga)
  • Legendás (Legendary, narancs)
  • Készlet (Set, zöld)

A RoS patch-ek alatt megjelent két új fajta tárgy típus, de ezek nem külön álló típusok hanem a legendás és a készlet tárgyakon belül léteznek.
Az egyik ilyen az Ősi (Ancient), melyet arról tudunk felismerni ha azonosítottuk (identified/unidentified, A Diablo 3 óta ezt a Book of Cainel tehetjük meg, vagy jobb klikkel a tárgyon.) és rávisszük a kurzort a tárgyra akkor sárgás/ arany keretet kap illetve a tárgy neve mellet megjelenik hogy Ancient.
Különlegessége ezeknek a tárgyaknak hogy sokkal erősebbek mint a sima legendás/ készlet tárgyak. Magasabb sebzéssel és statisztikákkal érkezhetnek.
Egy nem túl régi patch-ben megjelent az Eredendően Ősi (Primal Ancient) tárgy altípus is szintén legendás és készlet tárgyak lehetnek ilyenek.
Ezt szintén ugyan úgy ismerhetjük fel mint az Ősi tárgyakat azzal a különbséggel, hogy itt piros és kissé díszesebb a keret.
Ezek a legerősebb tárgyak amik elérhetőek a játékban jelenleg, komoly megemelkedett sebzéssel, statisztikákkal érkezik illetve bizonyos tárgyaknál még 2-3+ statisztikai pontokkal érkezik.

Fontos tudni, hogy Eredendően Ősi (Primal Ancient) tárgyakat csak akkor kaphatunk ha egy 70-es szintű Greater Riftet egyedül végigvittünk.

Ez a feljegyzés még bővítés alatt áll.
A feljegyzés 2.6.0 alatt készült.

Post your comment

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.