Legendás Drágakövek

Ebben a feljegyzésben a Legendás Drágakövekről és tulajdonságaikról olvashatsz.

Az első legendás drágakövek a Diablo 3 RoS kiegészítőjével jelent meg a 2.1.0 javítócsomaggal karöltve. Eredetileg 14 féle ilyen drágakő létezett, de minden szezonnal egy újabb került a játékba. A legtöbb kő csak akkor fejti ki hatását, ha gyűrűbe vagy amulettbe helyezzük ezáltal megnőtt az igény hogy mindegyikbe legyen egy foglalat. Egyetlen speciális kő van melyet viszont csak sisakba rakhatunk ez pedig a Red Soul Shard.

Ezeket a hatalmas erővel bíró köveket Greater Rift teljesítése során dobja az Őr. Csak olyat dobhat ami jelenleg nekünk nincs meg (nincs a ládánkban, nálunk, vagy nincs valamelyik foglalatba.)
Mindegyik kő 0-ás szintel esik ezt a későbbiekben sikeres GR teljesítése után fejleszthetjük, így még veszélyesebbé tehetjük vagy akár igény szerint beverhetjük egy tárgyba (erről bővebben itt olvashatsz.)

Foglalatot rakhatsz a gyűrűdbe a Mystic-nél. A jewellery-nél pedig mint a sima drágaköveket úgy a legendásakat is kitudod venni.

GRift szint vs. Kő szint – LKő fejlesztés esélye

+10 – 100%
+9 – 90 %
+8 – 80%
+7 – 70%
+6 – 60%
+5 – 60%
+4 – 60%
+3 – 60%
+2 – 60%
+1 – 60%
+0 – 60%
-1 – 30%
-2 – 15%
-3 – 8%
-4 – 4%
-5 – 2%
-6 – 1%
-7 – 0%

És most lássuk, milyen legendás kövekkel találkozhattok!

Bane of Powerful

 • 20% megnöveli a sebzésünket 30 másodpercre miután végeztünk egy elit packal. Fejlesztésenként 1 másodperccel meghosszabbodik a hát ideje.
 • 25 szint bónusz: 15% növeli a sebzésünket és az elszenvedett sebzés 15%-al csökkenti az elitekkel szemben.

“Kevés olyan dolog bátorítja jobban a lelket annál, mint amikor egy erős ellenfél holtan terül el a lábaid előtt”Andomiel Chu, Xiansai drágakő csiszoló mestere.


Bane of Stricken

 • Minden sikeres támadás egy ellenfélen növeli a karakterünk képességeinek sebzését 0.8%-al. Fejlesztésenként további 0.01%-al növekedik ez a hatás.
 • 25 szint bónusz: 25%-al növeli a sebzésünket  a Bossok és Rift Őrök ellen.

Miután legyőzetett Malthael, Diadra a Tudós bejárta a világot. Tanulmányozta a Xiansai drágakő készítés művészetét, frissen szerzett tudásával visszatért Westmarch-ba. Ez volt az első ilyen drágakő melyet a műhelyében elkészítettet.


Bane of Trapped

 • 15%-al növeli a sebzésedet az olyan ellenfelekre melyek az általad kibocsátott negatív hatás alatt állnak (fagyasztás, átok, stb). Fejlesztésenként 0.3%-al növelhető a sebzés bónusz.
 • 25 szint bónusz: Kapsz egy aurát mely 15 yard-nyira minden ellenfelet 30%al lassít a mozgásban.

Tu de Qing hölgy rendelte meg ezt a drágakövet a Xiansai műhelyből, mondván: “Értékelem, ha a célpontjaim alszanak, vagy részegek. Hejtelenítem ezt, ezért hát elkapom azt, aki lusta.”

Boon of The Hoarder

 • 25% esély van rá mikor megölsz egy ellenfelet felrobban és arany hullik belőle. Szintenként az esély további 1.5%-al emelkedik.
 • 25 szint bónusz: Mikor aranyat veszel fel 30% megemelkedik a futási sebességed 3 másodpercig.

“Szóbeszéd járja egy kapzsi lényről aki a szolgáit küldi ki hogy kincseket gyűjtsön számára. A szolgák ezekkel a drágakövekkel vannak fel vértezve, hogy még több arannyal térjenek vissza. Úgy tűnik ez az egyik a sok közül.”Abd al-Hazir

Egy kicsit tisztábban Greed-ről van szó. Róla és titkos pályájáról itt olvashatsz többet.

Boyarsky’s Chip

 • 16.000 további Thorns (Ha egy ellenfél megsebez egy bizonyos mennyiség visszahat) sebzéssel fogunk rendelkezni. Fejlesztésenként további 800-al növekedik.
 • 25 szint bónusz: A fő sebzésünkkel (bal-klikken lévő) az első eltalált ellenfél 2 másodpercig kénytelen minket támadni (Taunt).

Ezt a drágakő töredéket, szilánknak hívják. Egy földalatti rejtekhelyen találtak Boyarsky, aki egy drágakővé kovácsolta ezt a töredéket. Megsebzi azokat, kik megsebesítik hordozójukat. Ha beleillesztik egy foglalatba soha nem esik ki.  (Nyugalom ki tudod venni)

Enforcer

 • A megidézett követők (állatok, csontvázak, stb) sebzését növeli 15%-al.  Fejlesztésenként 0.3%-al növeli a hatást.
 • 25 szint bónusz: 90% csökken a megidézett követőket érő sebzés mennyisége.

Ez a drágakő megosztja viselőjének átlag feletti erősségű szívét azokkal, akik szolgálják őt.

Esoteric Alteration

 • Csökkenti a nem fizika hatások által elszenvedett sebzést. Fejlesztésenként 0.5%al erősíti a hatást.
 • 25 szint bónusz: További 75%-al csökkenti a nem fizikai hatások által elszenvedett sebzést ha többi mint az életed felét elveszítetted. (50% alatt van az életerőd)

Xiansai ból származó Chuanyang készítette ezt a drágakőt. Szándéka az volt hogy mágikus energiákat irányítson a műhelyébe így megelőzvén versenytársait. Rengeteg másolatot készített a kőből mielőtt rejtélyes körülmények között eltűnt.

Gem of Ease

 • Szörny ölésenként további 500 tapasztalati pont bónuszt kapunk, magasabb szinteken magasabb tp bónusz. Fejlesztésenként 50el növekedik a extra tp.
 • 25 szint bónusz: Mind a drágakőt és a tárgyat melybe belehelyeztünk 1-es szinttől felvehetővé válik.

Ez a kő csillog, alacsony fényviszonyok mellet, kéri viselőjét, hogy magasabb ambíciókról álmodjon.
Ezzel a drágakővel bármely tárgy 1-es szinttől használhatóvá tehető. Erről itt olvashatsz bővebben,

Gem of Efficacious Toxin

 •  Minden ellenfelet 2000%-os mérgezés sebzés éri 10 másodpercen belül. Fejlesztésenként 50%-al emelve a sebzés hatékonyságát.
 • 25 szint bónusz: Minden ellenfél akit megmérgezel 10%al magasabb sebzést kap minden forrásból, és 10%-al kevesebb sebzést ad le minden támadással.

A Xiansai méregkeverők elmesélik hogy egy beteg kő vágó Zhong Yi Rou jönni fog a tartályaikhoz és sikítozni fog.  “Egyszer majd mindenkit kifogsz szabadítani a munkából! Igen!”

Gogok of Swiftness

 • Az ellenfelet eltalálva 50% esélyünk lesz a Változásra, amely megnöveli a támadási sebességünket 1%-kal, 4 másodpercen át. Ez a hatás 15-szörösen összegződhet.
 • 25 szint bónusz: 1% Cooldown redukciót generál / stack
“Nem szükséges hogy erősebb legyél az ellenségednél, ha gyorsabb nála a gondolatod és a tested”Seondeok királynő.
Iceblink
 • Minden fagyás képesség megnyugtatja (Chill) az ellenfeleket és 60%-al lassítja őket. Minden chill képesség lassító ereje további 5%-al emelkedik (80%-ig max). Fejlesztésenként 0.4%-al emelkedik a sebesség csökkentés.
 • 25 szint bónusz: 10%-al emelkedik az esélye a kritikus találatnak a chill-ed és fagyasztott ellenfeleken.

Vándorok gyakran beszéltek egy páncélzatról mely megfagyaszt hathatná ellenfeleiket egy helyben. Zhong Yi Rou meghallotta ezen meséket és elkészítette saját változatát egy drágakő formájában. “Csinálok rajta egy két változtatást, Igen!”

Invigorating Gemstone
 • Sikeres találat esetén, minden forrásból 1%-al több életerőt kapunk 5 másodpercig. stackelhető egymásra 10 alkalommal. Fejlesztésenként további 0.02%-al növelhető a hatás.
 • 25 szint bónusz: Immunissá válasz a Negítv hatások elllen (Crowd-Control)

“Néhányan úgy tartják, hogy a kő ereje a tulajdonosából ered. Nos, azt mondom, minden küzdelem, amiből győztesen kerülök ki, majd a holnap legyen a holnap gondja.” – Híres harcos Lenalas, egy nappal a halála előtt.

Mirinae, Teardrop of The StarWeawer

 • Az ellenfél eltalálása esetén 15% eséllyel beviszünk egy 2000%-os fegyver sebzésnek megfelelő ütést valamelyik közelben álló ellenfélre, amely Szent sebzés lesz.
 • 25 szint bónusz: 5 másodpercenként beviszünk egy ütést egy közelben álló ellenfélnek.
“Azt beszélik, hogy évente egyszer egy folyó két szembeeső partjára érkezik két szerelmes. Madarakból épült hídon jutnak el egymáshoz, és amikor elválnak, könnyeik elárasztják a földet. Mirinae is egy ilyen könnycsepp. A szomorúság és düh ebben a cseppben tárolt magja csak azokra hat, akik igazán közel állnak hozzá.”Sojin Hwang, tudós.

Moratorium

 • A kapott összes sebzés 25%-a eloszlik és több mint 3 másodperc múlva hat csak.
 • 25 szint bónusz: 10% eséllyel az eloszlott sebzés eltűnik.

Értékes drágakövek bukkannak föl néha az Ivgorod hegy csúcsai közelében. Ezen kövek rezgései harc közben –úgy mondják-  gátat vetnek még a halálnak is.

 

Molten Wildebeest’s Gizzard
 • Növeli az élet visszatöltést 10.000 el másodpercenként. Fejlesztésenként 1000 per másodperccel bővül.
 • 25 szint bónusz: Ha 4 másodpercig nem kapunk sebzést, akkor kapunk egy pajzsot melyben nem érhet sebzés ami 200%-nyi mennyiségű sebzést fog fel a élet reg / másodpercnek megfelelően.

A megolvadt vadállomány zúzma olyan különleges tulajdonságokat mutatott ki, amikor az alkímiai reagensek megfelelő keverékébe merültek, hogy az állatokat régen kihalászták.

Mutilation Guard
 • Csökkenti a közelharcosok által bevitt sebzést 10%-al. Fejlesztésenként további 0.5%-al erősítve a hatást.
 • 25 szint bónusz: Ha 50% alatt van az életerőnk, akkor átmehetünk az ellenfelek falain.

Guozhi Chau, Thanh olyan gyöngyszemeket tervezett, amelyek a fizikai támadások fájdalmát és szenvedését egy ismeretlen helyre szállítják. Amikor megkérdezték hogy mi a sebzés végső célállomása, egyszerűen csak mosolygott és rágta: “Jól megérdemeltem, jól megérdemeltem”.

 
Pain Enchancer
 • Kritikus találat esetén az ellenfélből 1200%-os fegyver sebzésnek megfelelő vérzés indul el, 3 másodpercig tart és mint fizikai sebzés realizálódik.
 • 25 szint bónusz: Vérmámort okoz, ettől 3%-kal megnő a támadási sebességed minden vérző ellenféllel szemben, 20 yardos körön belül.
Xiangyi, a leggyönyörűbb drágakő csiszoló Xiansaiban volt az, aki megalkotta ezt a követ azért, hogy tiszteletét fejezze ki egy volt szerelmének. Minnél dühösebb lett, annál gyorsabban dolgozott és a drágakő pillanatok alatt elkészült. Végül aztán csak azután lett elégedett a lány, miután tesztelte a kő hatékonyságát.
Red Soul Shard
 • Időnként elveszíted az uralmadat tested felett és 12.500%-os tűz sebzést adsz le körbe. Fejlesztésenként 50%-al növelhető.
 • 25 szint bónusz: Ha szintet lép a karaktered akkor minden képesség költsége és lejárati ideje 75%-al csökken 30 másodpercig.
 • Csak sisakba helyezhető.
Úgy tűnik mintha egy darabja lenne a gyalázatos Vörös lélekkőnek. De az lehetetlen hisz az rég elpusztult.”
Simplicity’s Strength
 • A fő képességek sebzését 25%-al megnöveli. Fejlesztésenként 0.5%-al növelhető a bónusz.
 • 25 szint bónusz: A fő képességed sebzése a maximális életerőd 4%-ával fel tölti az életerődet.

“Egy egyszerű feladat elvégzése ezerszeresnek tűnhet csalódásnak, de az ereje, amit teremt, mérhetetlen”. – Matriarch Lian Rasmussen

Taeguk

 • 0.5%-kal növeli 3 másodpercen át a sebzésed, miután elhasználtál valamennyit az elsődleges erőforrásodból. Ez a hatás 20-szorosára növelhető
 • 25 szint bónusz: Minden növeléssel a páncélod ereje is nő, 0.5%-kal
“Ha elég erőforrás áll rendelkezésére,  bárki  uralhatja az abszolút és végtelen rejtett képességeket.” – Baek, Legfelsőbb pap
Wreath of Lightning
 • Az ellenfél eltalálása  esetén 15% eséllyel megkapjuk a Villám Koszorút, amely 600% fegyver sebzésnek megfelelő villám sebzéssel csap le a közelben álló ellenségeinkre, 3 másodpercen át.
 • 25 szint bónusz: Miközben a Villám Koszorú működik, mozgási sebességünk 25%-kal megnő.
Aianne az őrült asszony hit abban, hogy létre tud hozni egy olyan ékkövet, amely majd villámokból sző csukját a fejére. “Villám” – hallották suttogni – “A fejemre!” Pár héttel később találtak rá a testére, a haja leégett , de még akkor is markolta a követ.
Zei’s Stone of Vengeance
 • Az általad okozott sebzés növekszik 4%-kal minden 10 yarddal, mely közötted és az általad eltalált ellenfeled között húzódik, de maximálisan 20% lehet, amely 50 yardnak felel meg.
 • 25 szint bónusz: Találat esetén 20% az esélye annak, hogy 1 másodpercre megbénítod az ellenfeled.
Az a legenda járja, hogy ezt a drágakövet maga Zei készítette azért, hogy gyötörje a repülni képes ellenfeleit. Egy másik legenda szerint Zei sohasem létezett.

 

A feljegyzés 2.6.1 alatt készült.

Post your comment

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.