Kanai’s Cube

Ebben a feljegyzésben a Kanai’s Cube-ról és a használható receptekről olvashatsz.

Ha csak egy egy receptre vagy kíváncsi válassz az alábbiakból, ha a teljes cikkre kíváncsi vagy akkor ugord át ezt a felsorolást.

Receptek

Archive of Tal Rasha
(Extract Legendary Power)

Law of Kulle
(Reforge Legendary)

Hope of Cain
(Upgrade Rare Item)

Skill of Nilfur
(Convert Set Item)

Work of Cathan
(Remove Lvl Requirement)

Darkness of Radament
(Convert Gems)

Pleasure of Iben Fahd
(Convert Reasuble Part)

Regret of Iben Fahd
(Convert Arcane Dust)

Wrath of Iben Fahd
(Convert Veiled Crystal)

Caldessan’s Desapair
(Augment Ancient Item)

Mielőtt neki látnánk boncolgatni a Kanai’s Cube képességeit először is meg kell szereznünk a legendás kockát megtalálhatjuk  ACT III Ruins of Sescheron-ban itt meg kell keresnünk a következő szintet melyet Elder Sanctumnak hívnak itt lesz a kocka.
10 recept van jelenleg a Cube-ban, mindegyiknek meg van a maga előnyei. Sorrendben mindegyiket kifejtem hogy mi kell hozzá mikor szükséges és milyen tippeket adhatok hozzájuk.

 

Archive of Tal Rasha

Extract Legendary Power

Mire van szükség egy legendás erő kifejtéséhez?

Először is egy tárgy melynek van legendás statisztikája. Hogy mely tárgyaknak van ilyen statja azt könnyen láthatjuk ha ráhúzzuk a kurzort itt a másodlagos (secondary) résznél láthatjuk narancssárgával kiemelve.
Továbbá kell Khanduran Rune (ACT 1), Caldeum Nightshade (ACT 2), Arreat War Tapestry (ACT 3), Corrupted Angel Flesh (ACT 4), Westmarch Holy Water (ACT 5). Ezeket a tárgyakat ACT-onként 5 Bountie teljesítése során dobja a Horadric Cache, illetve 5 Death Breath szükséges melyet Elit Packek, Rift Őrök (Guardienek), Bossok dobhatnak. Tormentenként egyre többet dobnak Torment 13-on már 3 darab körül.

Miért jó?
Ha egy tárgyból megszerezzük a legendás erejét azt eltárolhatjuk a kockában, mely passzív képességképpen kifejti hatását (kiválasztás esetén. egyszerre csak 3 ilyen tárgy lehet) mely igen komoly előnyt nyújthat mintha nem használnánk, mindenképpen érdemes használni a kockát és ezt a funkciót.

Tipp

Érdemes olyan tárgyat berakni a kockába melynek az alap statjai nem megfelelőek, illetve ha buildet építünk válogassuk meg hogy magunkon tároljuk az adott cuccot vagy inkább kockába csak a másodlagos statisztikáját kérjük. Mint ebben a buildben (a képen látható) nem mindegy egyáltalán hogy a kockában van ez a fegyver (The Furnance) vagy a kezemben. Teljesen másképp fejtené ki a hatását, valószínűleg sajnos karakterem gyengébben teljesítene.

 

Law of Kulle

Reforge Legendary

“Legendás item statok újraosztása”

Mi kell hozzá?

Egy tárgy aminek újra akarod osztani a képességeit. Az előző receptben leírt 5 alapvető készítő anyag melyet bountiekból szerezhetsz és 50 darab forgotten soul, ezt dobhatják Elit Packok, Rift Guardinek, Bossok, Horadric Cache-ek, illetve lebonthatunk felesleges legendás és készlet tárgyakat a kovácsnál. Ez után kattintsunk a betöltés (fill)-re rakjuk be a tárgyakat és kattints az átalakításra (transmute).

Miért jó?

Mert egy adott cuccnak a statjait újraoszthatod, egy kis szerencsével jobb statisztikái lehetnek jobb sebzés,  foglalat hely stb, illetve ha bővült (enchanted) a tárgy akkor az is megszűnik és azt is újra oszthatjuk. Komolyabb szinteket ez a funkció lesz a jobb kezed! Ugyanis egy adott cucc sima legendás tárgyból újra kovácsolással (reforge) után Ősi (Ancient) vagy akár nagy szerencsével (Néha szenvedéssel) Eredendően Ősi (Primal Ancient) is lehet. Az Ősi és Eredendően Ősi cuccok több statisztikával és erősebb tulajdonságokkal rendelkezik akár 1000+ Erő, élet, stb. Ezeket még tovább tudjuk erősíteni, de azt egy későbbi részben mesélem el.

Tipp

Ha arra játszol pl.: Egy fegyvert akarsz simából Ősivé vagy Eredendően Ősivé fejleszteni, MINDENKÉPPEN legyen meg belőle még egy lehetőleg és azon kísérletezgesd ezt mert ha a sima fő fegyvereden teszed ezt meg és nem lesz Ősi akkor előfordulhat hogy ugyan úgy sima lesz és lehet hogy sokkal rosszabb mint volt és ezzel komolyan veszíthetsz a sebzésből. Akár Tormentekkel  hátrébb kerülhetsz. Ezt kérlek saját érdekedben fogadd meg mert régebben én is így jártam.

 

Hope of Cain

Upgrade Rare Item

“Ritka (Sárga) lvl 70-es tárgyat random legendás és / vagy készlet tárgyá fejleszthetünk Mellvértet csak mellvérté fejleszthető. pl.: cipőt csak cipővé.”

Mi kell hozzá?

25 darab Death’s Breath, 50 Reusable part gyakran dobódik illetve fehér tárgyak házlebontásával szerezhetjük, Arcane Dust 50 kék tárgyak bontásából kaphatjuk, 50 Veiled Crystal sárga tárgyakat bontsunk. Alapvetően ezeket rengeteg helyen és módon esnek és ugye bontással is rásegíthetünk. Ha ez meg van kell 1 db Level 70-es Sárga tárgy.

Mire jó?

Vágyott tárgyunkat akár itt is dobhatja, nem csak farmolásból és nem csak Blood Shard költésből. Igen hasznos módszer, érdemes használni csak legyen elég készítő anyagod hozzá 🙂

Tipp

Sajnos sok tippet ehhez nem tudok adni, azon kívül hogy használd gyakran csak legyen RENGETEG készítő anyag.

 

Skill of Nilfur

Convert Set item

Mi kell hozzá?

1db készlet tárgy, 10 Death’s Breath, 10 Forgotten Soul

Mire jó?

1 készlet tárgy osztályból egy másik résszé változtatja pl.: Rathma fejesből kesztyűvé. A végeredmény nem lehet Ősi és Eredendően Ősi.

Tipp

Ha a készleted egy másik része hiányzik érdemes ezzel próbálkozni először.

 

Work of Cathan

Remove  Level Requirement

Mi kell hozzá?

1 item, egy 25+ szintű Gem of Ease melyet Greater Riften dobódhat illetve sikeres teljesítés után fejlesztheted fel 25+ szintig.

Mire jó?

Ha csinálsz egy új karaktert és átadod neki ládán keresztül akkor már az 1 szinten felveheted és így felszintezheted magad.

Tipp

Seasonal, Hardcore és Normál karakterek egymás között nem tudnak tárgyakat átrakni. Teljesen külön világokról beszélhetünk.

 

Darkness of Radament

Convert Gems

Mi kell hozzá?
9 darab bármilyen drágakő, egy az 5 fajta drágakő esszenciából egy, mely 500.000 arany.

Mire jó?

A felesleg  drágaköveidet neked hasznossá változtathatod kilencesével.

Tipp

 

Pleasure of Iben Fahd

Convert Reasuble Part

Mi kell hozzá?
1 Death’s Breath, 100 Reasuble Part, egy a következőkből attól függően hogy: Kék viselhető tárgy ha Arcane Dustot vagy Sárga viselhető tárgy ha Veiled Crystalt szeretnénk. 100 darab lesz a végeredmény.

Mire jó?
Általában rengeteg Reasuble Partunk van így egy hasznosabb készítő anyagot kaphatunk ha szűkén vagyunk egynek. Death’s Breath sajnos sehogy nem lehet végeredmény.

Tipp

 

Regret of Iben Fahd

Convert Arcane Dust

Mi kell hozzá?

1 Death’s Breath, 100 Arcane Dust, egy a következőkből attól függően hogy:  Fehér viselhető tárgy ha Reasuble Partot vagy Sárga viselhető tárgy ha Veiled Crystalt szeretnénk. 100 darab lesz a végeredmény.

Mire jó?
Arcane Dustból egy hasznosabb készítő anyagot kaphatunk ha szűkén vagyunk egynek.

Tipp

 

Wrath of Iben Fahd

Convert Veiled Crystal

Mi kell hozzá?

1 Death’s Breath, 100 Veiled Crystal, egy a következőkből attól függően hogy:  Fehér viselhető tárgy ha Reasuble Partot vagy Kék viselhető tárgy ha Arcane Dustot szeretnénk. 100 darab lesz a végeredmény.

Mire jó?
Veiled Crystalból egy hasznosabb készítő anyagot kaphatunk ha szűkén vagyunk egynek.

Tipp

 

Caldesann’s Despair

Augment Ancient Item

Mi kell hozzá?

1 Ancient item, 1 Legendás Drágakő, mely 30, 40 vagy 50+-os, 3 Flawless nagyságú alap gem (attól függően hogy mit szeretnél rakni a cuccban Erő, intelligencia, stb)

Mire jó?
Még több Erő, intelligencia stb,el rendelkezhet egy adott tárgyad.

Tipp

Érdemes Eredendően Ősi cuccba minél nagyobb akár 60+-os legendás drágakőt a tárgyba rakni így többet fog belekerülni 300 felettit is akár. Ez az egyik leghasznosabb funkció a Late Game-ben.

 

A feljegyzés 2.6.0 alatt készült.

Post your comment

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.