A Páholy története

  • Home
  • A Páholy története
Post has published by Neomundi

 A Magyar Diablo Páholy 1997. november elsején, stílusosan halottak napján nyitotta meg kapuit. Ketten alapították: Pink Sonja a grafikai részért volt felelős, DesD’mona pedig a tartalomért. A Páholy a kezdetektől jelentett mind weboldalt, mind pedig az eszmét, amely köré csoportosulhat a honi diablósok népes tábora. Az eszme és a Páholy oldalaiból sugárzó lelkesedés hamar lelkes híveket toborzott a Páholynak és a Diablonak.

A Magyar Diablo Páholy irodalmi és kulturális kiadványa. Utolsó megjelent szám: 2003. 08. 31. XXXI.szám

A közösség folyamatosan gyarapodott. Az Anyakönyv akkor még manuálisan frissített oldalain hétről hétre jelentek meg új tagok adatai, akik mind magukénak vallották a “Harcolni és harcolni hagyni” eszméjét. A Diablo I elképesztő népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy éveken keresztül nap mint nap megtöltötték játékosok a Battle.net magyar csatornáját. A Páholy hírrovataiban nyomon lehet követni a legjelentősebb eseményeket: a Diablolive bulikat, a Diablo Olimpiát, a levelező lista beindulását, a PK-k elleni mozgalom kisebb-nagyobb viharait, hogy csak néhány fontosabbat említsünk.

A Diablo Páholy egyik legemlékezetesebb része, a Tudás Fája.


A kezdeti néhány oldalas honlap fokozatosan bővült, időközben egyre többen tették hozzá a maguk részét a diablósok közül, így két évvel később már megközelítette a bűvös ezer html oldalt. A Páholyt mindenki kedvtelésből készíti, így fordulhatott elő, hogy néha az alkotóknak nemigen jutott idejük a frissítésre, és jópár hónapig kicsit hézagosan frissült (sőt néha nem frissült) a Páholy anyaga. Az új szelet a Diablo II immáron véglegesnek tűnő beharangozása hozta meg, mely életre hívta a Diablo 2-es Páholy alkotógárdáját. 

A Tanácsterem a Magyar Diablo Páholy hivatalos fórumja, melyben sok érdekes téma helyt kapott az évek során.


A Diablo II többé-kevésbé beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és noha a felfokozott várakozásoknak nem tudott mindenben maradéktalanul megfelelni, így is játékosok tömegeit vonzotta, rekordokat döngetve keményen. A Páholy taglétszáma az egekbe szökött, több ezren döntöttetek úgy, hogy elfogadjátok a Páholy alapelvét.

A diablo 1-es és 2-es Karaktereinket tudtuk feljegyezni az örökkévalóság számára.

Időközben megszűnt az a szerver, ami otthont adott a Páholy oldalainak(2000-es évek), a költözés kicsit hosszúra sikeredett, s ez pár hónapnyi tetszhalotti állapotot eredményezett. De a Páholy nem szűnt meg, lassan újjáéledt poraiból, és ismét él és virul. A kezdeti Diablo II láz elmúltával kialakult a Diablo I idején megszokott stabil mag, akik rendszeresen fellelhetők a Battle.neten. 


Jelen Napjaink

S így jutottunk el a most hoz, a Diablo Páholy 2012-ben mindenki sajnálatára megszűnt, egyenlőre továbbra is ismeretlen okokból. A magyar Diablo közönség jelenleg is létezik, de hon talanul, páholytalanul, mint szegény Barbárjaink. Így 4 év elteltével ideje, hogy a Páholy újra létrejöjjön és ismét egységet kovácsoljanak a Diablo immár trilógia köré! Bár már sajnos nem az erdetei csapat dolgozik a páholyon de megígérjük, hogy Hűek leszünk a Páholy immár 20 éves hagyományaihoz.
Az új csapat a régi dolgok megújításával kezdi áldásos tevékenységét. Az új Páholy megnyitásával próbáljuk a régi Diablo Páholy maradványait elő kotorni az internet mélyéről, mely igen csak kihívásos feladat.

Ezen feljegyzés folytatásai: Újra nyit a Diablo Páholy , Ma 20 éves a Páholy!

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.