Láda

Minden karakter automatikusan kap egy saját ládát, amibe azokat a tárgyakat érdemes tenni, amelyeket meg kívánunk őrizni. A láda mindegyik Act-on végigkövet minket, mindegyik városban egy kötött helyen áll – tartalma persze mindenhol, minden játékban ugyanaz marad. Ha van Seasonal karaktered annak külön ládája van és csak a seasonal karaktereid tekinthetik meg, a Hardcore karakternél szintén.

Újdonság az első részhez képest a karakterünk ládája (stash). Amit a ládánkban tárolunk, ahhoz csak mi férhetünk hozzá (többek közt azért, mert a kiindulási ponton a játékosok számától függetlenül csak egy láda van, mindenki a saját felszerelését “látja” benne), ráadásul ezek a tárgyak játékokon és részeken keresztül velünk fognak tartani.

A kezelőfelület hasonló a karakterünk “hátizsákjához”. A Diablo 3 Classic idején 5 al-láda volt. Jelenleg egy extra ládát beszerezhetünk. Az első ládát ingyen és bérmentve azonnal megkapjuk amit az első városba érünk. Minden ládában 10×7 – 70 rublika található, mely kitűnő ha sok drágakőt, készítő anyagokat (crafting material), amulettet, gyűrűket szeretnénk tárolni. Minden egyes további al-láda 100.000 arany minden újabb al-láda költsége 100.000 arannyal növekszik, s így az utolsó láda 500.000 aranyba fog kerülni. Az előző részekhez képest az aranyat már nem a ládban hanem csak a hátizsákban tároljuk, de nem is veszik el szerencsére. A ládára kattintva megkapjuk a leltárt, amibe a megszokott felvesz-átvisz-lerak technikával vagy jobb klikkel a tárgyon át vándorol az ellenkező oldali ablakba (mintha kereskedőkkel vagy karakterekkel üzletelnénk).

Amit még jó tudni, hogy a Diablo 3-ban az egyes fakkok (stash) különböző ikonok közül választhatunk, hogy tudjuk az egyes fakkok mit rejtenek. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy az egyik fakk ikonra kattintunk jobb-klikkel, majd választunk egy nekünk tetsző új ikont.

 

 

 

 

 

 

 

Az Act I táborában a láda a way pointtól balra található a fogadó oldalában. Szerencsére nem kell messze mennünk érte.

 

 

 

 

Az Act II táborában a láda a way pointól kicsit messzebb balra található egy beomlott épületnél.

 

 

 

 

Act III-on a way pointól fentebb található egy sarokban , Cain könyve és egy üldögélő katona mellet aki arra vár hogy megdézsmálhassa a holmijaid 😀
Ez a város még annyiban különleges, hogy ez ad helyet az Act IV városának is így a ládánk természetes ugyan ott található.

 

 

 

Act V-ön a láda kissé meszebb észak-keletre található a láda egy levelekkel ellátott fal előtt.

 

 

 

A ládában továbbra is érdemes azokat az értékes tárgyakat tárolni, amelyeket egyszer majd fel akarunk használni, és nem akarjuk elveszíteni valamilyen szerencsétlen affér folytán. Ezek a tárgyak úgyis csak a helyet foglalnák, ha magunknál tartanánk őket, mint például egy marék drágakő, néhány kallódó set item, a pótfelszerelésünk , stb.

A Necromancer Patch megszerzésével két addicionális fakk is hozzáférhetővé válik, így még több felesleges avagy hasznos holmikkal tölthetjük fel a készleteinket.

Ha még ennél is több láda helyre lenne szükségünk akkor megérkőzhetünk az adott szezonban a Season Conquestekkel, melyek idővel akár 4-5 addicionális fakkot is feloldanak számunkra.

A feljegyzés 2.6.1 alatt készült.

Post your comment

Facebook Twitter Pinterest
A password will be emailed to you.