Felszerelési tárgyak
 
Tárgy alaptípusok
- A "normál" tárgytípus
- A foglalattal ellátott tárgytípus
- Az "éteri" tárgytípus
- A "mágikus" tárgytípus
- A "ritka" tárgytípus
- A "készített" tárgytípus
- A "készlet" tárgytípus
- Az "egyedi" tárgytípus
Felszerelési tárgyak fajtái
- Öltözet
- Fegyverek
- Egyedi kasztspecifikus tárgyak
- Tárgy készletek
- Drágakövek
- Italok, dobófiolák
- Egyéb tárgyak
- Rúnák
- Küldetéstárgyak
- Talizmánok
- Ékkövek (jewels)
- Ami a játékból kimaradt
Üzletelés a városlakókkal
Láda
Horadric Cube
Vissza az előzőre
fa nézet
 
A Felszerelési Tárgyak közé azok a dolgok tartoznak, amik a játék során az Inventory-ba kerülhetnek. Ezek a fegyverek, a páncélok, a pajzsok, az italok, a tekercsek, kulcsok a küldetéstárgyak és így tovább, egyszóval minden. A róluk megtudható információkat próbáljuk meg rendszerezni, és bemutatni neked.
játékban nagyon sok felé tárgy található és mindegyik típusból számtalan variáció lehetséges. A Diablo I régi három típusához képest (normál, mágikus, egyedi), most nyolc típus van (normál, mágikus, ritka, egyedi, készlet, foglalattal ellátott, illetve a LoD megjelenésével éteri és készített). Hogy ezek közül melyik mit is takar, azt megtalálod a Tárgy Alaptípusok oldalon.

A normál, készlet és egyedi tárgyak viszonylag állandó tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért ezeket kigyűjtöttük számodra és a Felszerelési Tárgyak fajtáinál találod meg őket.

Felszerelési tárgyakhoz többféleképpen juthatsz a játékban:

-megtalálhatod őket a vadonban,
-egy legyőzött szörny eldobhatja őket, mint a fegyverzetét, páncélzatát,
-megveheted a városiaktól,
-elkészítheted magad is, amennyiben Készített tárgyakról van szó,
-illetve zsákbamacskán (gamble) is hozzájuk juthatsz.

A városban normális esetben csak normál, mágikus és foglalattal ellátott tárgyakat vehetsz. Zsákbamacskán (gamble) már nyerhetsz ritka, készlet és egyedi tárgyakat is, bár utóbbi kettő esélye rendkívül kicsi. Charsi képes egy normál tárgyat mágikus tulajdonságokkal felruházni (imbue), amiből így egy ritka tárgy lesz. Éteri tárgyakat csak találni lehet, Készítetteket pedig értelemszerűen csak magunk tudunk előállítani.

Nightmare vagy Hell fokozatokon előfordulnak az Exceptional és Elite tárgyváltozatok is. Ezek a normál cuccoknál jóval erősebb tulajdonságokkal és követelményekkel rendelkeznek (pl. egy elit selyemöv, normál változatához képest négy sorral rendelkezik (16 lötty fér el benne) és védeleme jóval meghaladja a normál változatokét.

A Diablo II LoD megjelenésével megjelentek a különböző talizmánok (charm) is. Ezek érdekes tulajdonsága, hogy a "hátizsákodban" (inventory alsó 4x10-es része) kell tartanod őket ahhoz, hogy kifejtsék hatásukat - viszont így foglalják is a helyet, kevesebb mindent tudsz majd magaddal vinni/felhozni a városba.

Végül található még két különleges dolog a játékban, aminek szintén a Felszerelési Tárgyak között a helye. Az egyik a Láda (Stash), amiben cuccokat tudsz eltárolni későbbi használatra, a másik pedig a Horadric Cube, ami szintén alkalmas egy-két tárgy tárolására, de nem ez a fő jelentősége, hanem az, hogy képes a bele helyezett dolgokat átváltoztatni vagy egybeolvasztani, így ezzel lehet előállítani a Készített tárgyakat is. Rengeteg lehetőség rejlik ebben a kockában. Hogy mik is ezek, azt a következő oldalakon megtudhatod.

A leírás 1.09d LoD patch alatt készült.