Láda
 
Vissza az előzőre
fa nézet
 
Minden karakter automatikusan kap egy saját ládát, amibe azokat a tárgyakat érdemes tenni, amelyeket meg kívánunk őrizni. A láda mindegyik Act-en végigkövet minket, mindegyik városban egy kötött helyen áll - tartalma persze mindenhol, minden játékban ugyanaz marad.

jdonság az első részhez képest a karakterünk ládája (stash). Újdonság, de szükséges is, hiszen a Diablo II-ben a földön szétszórt tárgyak egy idő után (normál tárgyak 15 percen, set és unique tárgyak 1 órán belül) maguktól eltűnnek. Amit a ládánkban tárolunk, ahhoz csak mi férhetünk hozzá (többek közt azért, mert a kiindulási ponton a játékosok számától függetlenül csak egy láda van, mindenki a saját felszerelését "látja" benne), ráadásul ezek a tárgyak játékokon és részeken keresztül velünk fognak tartani.

A kezelőfelület hasonló a karakterünk "hátizsákjához". A Diablo 2 Classic idején mérete 6x4-es volt, elég kicsi. Jelenleg a mérete kétszer ekkora, összesen 6x8 hely van benne - igaz, a "hátizsákunk" a charmok megjelenésével eléggé foglalttá vált. Kezdetben 50.000 arany fér bele, ez minden elért tizedik szinttel újabb 50.000-el bővül - 31. szinten pedig 800.000 aranyra ugrik fel a tárolható pénzmennyiség. Ez a pénz single player módban teljesen biztonságban van, ám többjátékos mód esetén halálunkkor nem csak a karakterünknél lévő pénzből fogy, hanem akár a ládánkból is (általában sajnos elég nagy összeg.) A ládára kattintva megkapjuk a leltárt, amibe a megszokott felvesz-átvisz-lerak technikával tudunk pakolni (mintha kereskedőkkel vagy karakterekkel üzletelnénk). Aranyat beletenni a karakter oldalán található aranyat jelképező ikonra kattintva, kivenni logikusan a ládáéra kattintva lehet. Ilyenkor kapunk egy kis dialógus ablakot, ahova beírhatjuk az a átvinni kívánt összeget, ha többet írunk, automatikusan lekerekíti a ládában tárolható maximum összegre (viszont ha a ládából több pénzt vennél ki, mint amennyi a karakternél elfér, akkor nem történik semmi).


Az Act I táborában a láda a tábortűztől kissé jobbra, fent található, egy kis szekérkocsi mellett. A tábor elég jól van felépítve, és kicsi a mérete is, így nagyjából a közelben van mindenki, aki kell - Cain, a kovács, wayponit, Akara, stb.
Az Act II sivatagában a belső, elkerített rész jobb oldalán a jobb felső kijáratnál van, Fara közelében. Ez azért praktikus, mert a town portal-ból Fara felé haladva pont útba esik.
Az Act III meglehetősen kényelmes a mi szempontunkból: a láda a főtéren van, Cain és a gyógyító közelében. Hab a tortán, hogy ide nyílik a town portal és itt a waypoint is.
Az Act IV során a láda egy kicsit kiesik az útból: az erőd észak-nyugati csücskében van. Szerencsére a town portal-ból Cain-hoz errefelé jövünk és az erőd kis mérete miatt a waypoint sincsen messze.
Az Act V barbár városában a láda közvetlenül a waypoint mellé kerül, nem messze van innen a tp érkezési helye és a kovács sem.

Kényelmi szempontból roppant előnyös, hogy a kereskedőkkel folytatott üzlet során a ládában lévő pénzünket is látjuk és fel is használhatjuk (berakni természetesen nekünk kell kézzel.)

A láda méretéből és jellegéből adódóan érdemes tehát azokat az értékes tárgyakat tárolni benne, amelyeket egyszer majd fel akarunk használni, és nem akarjuk elveszíteni valamilyen szerencsétlen affér folytán. Ezek a tárgyak úgyis csak a helyet foglalnák, ha magunknál tartanánk őket, mint például egy marék drágakő, néhány kallódó set item, a pótfelszerelésünk , stb.

A leírás 1.09d LoD patch alatt készült.