Gyakori Kérdések (FAQ)
 
Játékkal kapcsolatos kérdések (FAQ)
Netes játék kérdések (FAQ)
Amazon kérdések (FAQ)
Bérgyilkos kérdések (FAQ)
Varázslónő kérdések (FAQ)
Nekromanta kérdések (FAQ)
Javító csomagok
Vissza az előzőre
fa nézet
 
Az alábbi oldalakon kigyűjtöttük a rendszeresen előforduló kérdéseiteket, és az azokra általunk ismert legjobb válaszokat. Ajánljuk tanulmányozásra mindenkinek.
z a válaszgyűjtemény a szokásos Gy.I.K. (FAQ) oldalak mintájára készült, és mint ilyen, nem törekszik a teljességre. Itt tényleg csak arról olvashatsz, amit gyakran kérdeztetek. Böngészd végig ezt a pár oldalt, és ha nem találod meg, amit keresel, ne csüggedj. A TudásFája egészében ennél sokkal részletesebb információkat tartalmaz, de fölteheted a kérdésedet a Tanácsteremben is.

Általános kérdések:

Mi az a Diablo?
A Diablo a Blizzard Entertainment által kiadott számítógépes akció-szerepjáték, a műfaj megteremtője. Eddig két rész készült el: a Diablo és a Diablo II, illetve utóbbihoz megjelent egy önálló játékkal felérő kiegészítő, Diablo II: Lord of Destruction néven (LoD). A sorozat valamennyi darabja elképesztően sikeres (év játéka stb.), aminek titka a hangulatos játékkörnyezetben, a sokrétű játszhatóságban és az ingyenes játékszerverben (Battle.net) keresendő.

Milyen (mikor stb.) lesz a Diablo3?
Annyit lehet tudni, hogy a Blizzard nem zárja ki egy Diablo3 elkészítésének a lehetőségét, de nem is erősíti meg a hírt, miszerint ilyet tervezne. Ismerve a szokásukat, ha lesz Diablo3, akkor az nagyon sokára lesz, és hogy milyen, azt csak találgatni lehet.

Páhollyal kapcsolatos kérdések:

Mi az a Diablo Páholy?
A Magyar Diablo Páholy egy 1997-ben alapított játékosközösség, illetve a közösség által készített fansite, a diablopaholy.hu/diabloii. Bővebben a Szövetség oldalain olvashatsz erről, itt a Páholyon belül.

Mi található a Páholy oldalain?
Nagy vonalakban: karakterek, skillek, tárgyak, helyszínek jellemzése, fordítások, klánok, fórumok, irodalmi oldal, hírek, pletykák, webfigyelő, letöltés oldal, és még temérdek dolog. Fedezd fel magad! :)

Mi a jelentése annak a jelnek a Tanácstermek felett?
Ez a jel egy ősi mágikus szimbólum. A körök felirata, kívülről befelé haladva:


JEIAH JEHOVA EMMANUEL TETRAGRAMMATON

ERRIGION MESSIAH ARPHETON ANASBONA

JESSEMON AGIA ELOYN ADONAY

A csillag körül hét betű van, négy függőlegesen rendezve: A G C A, kettő vízszintesen: H L, és egy apróbb betűvel írott V. A szimbólumot varázslókörnek nevezték.

Pink kommentárjának részletei a szimbólumról (a teljes üzenetet megtalálhatjátok a tanácstermekben 2000. július-október tájékán):

"A csillag körbe foglaltan valóban ősi szimbólum, mitikus, és akik cseppet is foglalkoztak a mágia eredetével, ezt tudják. Sokkal ősibb, mint a héber, vagy bármelyik írott nyelv... Rajzolgatni mértani ábrákat már igen régóta tudunk... A csillagban szereplő nevek a héber területek mitikus világából valók... abban a kultúrában is voltak olyanok, akik mágiával foglalkoztak... annyi azonban tisztázandó, ez NEM vallási szimbólum... Röpke emberi életünkhöz képest az időszámításunk előtti évezredek nem tűnnek túl frissnek. Ha azt mondom ősi, ne a Neandertali emberre gondolj..."

Miért jó páholytagnak lenni?
Része lehetsz egy közösségnek. Ha elfogadod a Páholy egyetlen alapszabályát, te is lehetsz tag. Bővebben a Szövetség oldalain.

Nem engedi beregisztrálni a karimat, pedig tuti, hogy ez a neve!
Klassz dolog az, ha az Anyakönyvben mindenkit névről megismerünk. Ha nem engedi neked bejegyezni, az valószínűleg azt jelenti, hogy más már beregisztrált ilyet. Próbáld meg apró változtatással bejegyezni, és legközelebb, amikor elnevezed a karidat, előtte nézz utána az Anyakönyvben, hogy van-e olyan nevű!

Azt mondja, hogy nincs olvasatlan üzenetem, de amikor belépek, van egy csomó.
Semmi sem tökéletes, amit mi csinálunk, az sem ;) A kijelzett üzenetszám eltérés a moderálástól van. Ha belépsz abba a terembe, ahonnan törölve lett, helyre fog állni. Ha majd sort tudunk keríteni rá, javítjuk ezt a hibát, addig kérlek, légy megértő.

Nincs itt valami IRC-szoba, ahol "élőben" lehetne chatelni?
Nincs.

Miért van az üzenet duplázás?
Mert kétszer kattintottál az üzenet elküldésére :) Többnyire azért fordul elő, mert türelmetlen vagy. Kattintasz, nem történik semmi, pedig a böngésződ vette az adást, csak még nem hajtotta végre. Ha ilyenkor megint kattintasz, máris duplázol.

Az oldal 1.10 LoD patch alatt készült.