Netes játék kérdések (FAQ)
 
Vissza az előzőre
fa nézet
 
Az alábbi oldalakon kigyűjtöttük a rendszeresen előforduló kérdéseiteket, és az azokra általunk ismert legjobb válaszokat. Ajánljuk tanulmányozásra mindenkinek.
zen a lapon a netes játékkal kapcsolatban felmerült gyakori kérdéseket találod. Ha a netes játék közben használatos kifejezéseket itt nem találod, nézz szét a Szótár oldalon. Amennyiben az oldalak átböngészése után is marad még kérdésed, szívesen látunk a Nagyteremben.

Nekem nincs eredeti CD-m. Fel tudok így menni a Battle.netre?
Nem.

Mi az oka ennek a hibaüzenetnek: "UNABLE TO IDENTIFY VERSION"?
Vagy nem eredeti a játékod vagy valamilyen modot használsz.

Modemmel is érdemes játszani?
A ping számít, nem a sávszélesség. Sajnos többnyire a kisebb sávszélességhez rosszabb ping is társul. Próbáld ki, ha 200 alatt van, akkor hibátlan, 500-ig még játszható, afölött inkább ne menj hc karival :)

Hogy kell más szerverre menni B.net helyett? Hogy lehet visszaállítani, ha megint B.netre akarok fölmenni?
Használd az "FSGS szerver kliens"-t a HasznosHolmik-ból! Telepíteni nem kell, beírod az IP-t az ini file-ba és nem kell minden windows installáláskor registry-t szerkeszteni. Az éppen aktuálisan elérhető ingyenes szerver címek változnak. Érdeklődj a Találkahelyen, hogy éppen hova érdemes csatlakozni.
A B.net-et meg alapban ismeri.

Mi az a whisper?
Szó szerint súgást jelent, csak az általad kiválasztott személy látja az üzenetedet. Az ilyen üzenetek zöld színnel jelennek meg.
/w karinév vagy /w *acc parancs után írod be az üzenet szövegét.

Hogy kell a friends listát használni?
Friends list-re pakolni embereket /f a accountnév paranccsal lehet. (vigyázni, hogy itt nem kell * az acc. név elé). Ha a listáratevés kölcsönös (azaz te is szerepelsz az ő listáján és ő is a tieden), akkor "mutual" friendsek lesztek. A listáról levenni /f r accountnév-vel lehet.
Listázni /f l paranccsal. A közeli barátokról megmondja, melyik játékban/melyik csatin vannak, nem közeliekről azt, hogy játékban vannak-e, vagy a channelt, ha az publikus (pl. HUN-1, trade, ilyesmik).
/f m üzenet-tel az összes listán lévőnek tudsz egyszerre whisperelni.

Mi az a LOL?
Laughing out loud = (Hangosan felnevet) nevetséges

A leírás 1.10 béta patch alatt készült.