Bérgyilkos
 
Harcművészet
Árnydiszciplínák
Csapdák
Rvs, mint bérgyilkos
Raiu, mint bérgyilkos I.
Raiu, mint bérgyilkos II.
Vissza az előzőre
fa nézet
 
A következő néhány oldalon az orgyilkos általános leírását találhatjátok meg.
kiegészítő megjelenése kétségtelenül magával hozta nekünk azt a pillanatot, ahol kénytelenek voltunk újratanulni a szabályokat, és az értékeket. Az egyik legjelentősebb változás az új kasztok megjelenése: kaptunk egy csinos bérgyilkost, és egy termetes druidát. Ezeken az oldalakon a hölgyeményről találhatsz információkat, érdekességeket és fejlesztési tippeket. Már itt az elején le kell szögeznem, hogy a vele történő játékot csak a sok harcot kedvelő emberek fogják élvezni. Hogy miért? A harc szépsége az ő élete.

"Assassin: noun, orgyilkos" Mondja ezt nekem az Országh László angol magyar kéziszótár. De mit is jelent ez a szó igazából, itt nálunk a Diablo 2 világában? Sokaknak, akik még nem játszottak vele, azt az aranyos fekete ruhában szaladgáló kislányt, azokkal az érdekes séfkésekkel. De ha valaki egyszer kipróbálta már, és ráérzett a vele történő játék igazi ízére, könnyen lehet, hogy néhány nap után magát a játékot fogja azonosítani az orgyilkossal. Velem megesett, és megeshet veled is, kedves olvasó, habár szinte látlak magam előtt, ahogy kijelentésemen cinikusan mosolyogsz…

A karaktert alapvetően két irányba lehet fejleszteni. Létezik úgynevezett harcművész orgyilkos, aki főleg fegyverekkel szeret harcolni, és a harcművészeti képességek fejlesztését tartja élete fő céljának, és létezik az úgynevezett csapdás orgyilkos, aki főleg csapdákkal és egyéb, nem szemtől szembeni képességekkel szeret operálni.

Felszerelésben talán három fő stílusra lehet bontani az orgyilkosokat: léteznek hagyományos orgyilkosok, akik két karom osztályú fegyverrel harcolnak, vannak olyanok, akik a magasabb védelem érdekében pajzsot rögzítenek másik kezükhöz, és persze létezik néhány renegát, aki megtagadja a karom fegyverek használatát, és hagyományos gyilkoló eszközöket használ. Mondanom sem kell, ők vannak a legkevesebben.

Társaságban az orgyilkos jól megállja a helyét, és beállítottságától függően lehet első vonalbeli harcos, vagy a háttérből támogató segítő. Habár nem rendelkezik olyan magas fokú, a csapatot támogató képességekkel, mint például egy lovag, de ténykedése kétségkívül hatásos lesz majd.

Hősök egymás elleni harcában is igen jó eséllyel indulhat, hiszen élete tulajdonképpen erről szólna. Árnyéka segítségével könnyedén intézhet el figyelmetlen kalandozókat, csapdáival, és egyéb képességeivel pedig tapasztalt ellenfeleknek is okozhat meglepetést.

A leírást készítette: rain von skifall.