Helyszínek
 
Az Act I helyszínei
Az Act II helyszínei
- Lut Gholein
Az Act IV helyszínei
Az Act V helyszínei
Vissza az előzőre
fa nézet
 
Ebben a fejezetben a játék helyszíneiről találsz rövid, képekkel kiegészített leírást. Sorra kerülnek a városok éppúgy, mint a vadon vagy az innen nyíló barlangok és labirintusok.

játékot négy fő fejezetre (Act-re) osztotta fel a Blizzard. Mindegyik fejezethez tartozik egy város, ami hasonló szerepet tölt be, mint a Diablo I faluja. Azaz vásárolhatsz magadnak felszerelést, megjavíttathatod az elkopott fegyvereidet és páncéljaidat, meggyógyíttathatod magad, és így tovább. A városokon kívüli vadonban pedig már a szörnyek serege vár rád, és innen nyílnak a kincseket és egyebeket rejtő barlangok és labirintusok is.

Ahhoz, hogy egy következő fejezetbe lépj, mindig teljesítened kell az adott fejezet főbb küldetéseit (erről bővebb információt a Küldetések leírásánál találsz), és azután nyílik valamilyen lehetőséged a továbbutazásra. Hogy mi ez a lehetőség, azt az adott fejezet leírásában megtalálod. A visszautazás azonban már sokkal egyszerűbb. Csak egyszerűen keresned kell egy waypointot, és ott kiválasztani a kívánt fejezetet és azon belül a kívánt helyszínt, és máris odateleportálódsz. Ennek azonban megvan az a hátránya, hogy amint elhagysz egy fejezetet, a program "elfelejti" annak a térképét. (Mondjuk ez csak egyjátékos módban lehet gond, mert többjátékos mód esetén egyébként sem jegyzi meg.)

A waypointokról annyit érdemes tudni, hogy egy fejezeten belül ezek segítségével tudsz a leggyorsabban közlekedni. A fontosabb helyszíneken található ilyen mágikus átjáró, így nem kell annyit gyalogolnod. Ha már játszottál a Diablo I-gyel, akkor felmerülhet benned a kérdés, hogy miért van szükség a waypointra, ha ott a Town Portal? Erre igen egyszerű a válasz. Hiába nyitod meg a Town Portált, amint kilépsz a játékból, a kapu bezárul. Tehát az egyetlen megoldásnak a waypoint tűnik. És éppen ezért célszerű mindig egy ilyen átjáró közelében abbahagyni a játékot, hogy ne kelljen a már egyszer bejárt területeket újra bejárni.

Az elkövetkezőkben megtalálod fejezetekre lebontva az egyes helyszínek rövid leírását. Minden egyes területről találsz majd a leírás mellett egy képet is, ami a hely hangulatát igyekszik megragadni több-kevesebb sikerrel.

Érdemes elolvasni ezt a kis útikalauzt, mert így nagyjából tisztában leszel azzal, hogy mi is vár rád, ha átléped a terület határát, de semmi olyan különleges titoknak nem kerülsz a birtokába, ami esetleg elrontaná a játék örömét.