Mire lehet számítani a publikus csatornákon?

Itt most egy kis szociográfiai elemzés (fúúj!) következik arról, milyenek is vagyunk? Pontosabban minek is megyünk a Battle.net-re? Elemzés rólunk, rólatok. Mindenki magára ismerhet. Vannak jellemzõ játékos típusok, persze nem mindenki tartozik ilyenbe. Nézzük:

A csencselõ: õ az, aki elsõsorban az adásvétel lehetõségét szeretné kihasználni a Battle.net-en. Lehet, hogy játszani is szeret, de ez egyáltalán nem biztos. Egyesek hátizsákjában elképesztõ cuccok sorakoznak, annak idején desdemona eszelõsen jó cuccaira is így tettem szert. A Battle.net határozottan támogatja ezt a hozzáállást, mivel létrehoztak egy publikus csatornát Trading Post néven, ahol az adás-vételi ajánlatokat be lehet dobni. Jellemzõ, hogy többnyire vagy 50-en vannak a csatin... Kész káosz.
A nagydumás: szintén nem biztos, hogy az illetõ játszani is szeret, lehet, hogy csak beszélgetni jár a Battle.net-re, amely mellesleg szerintem az egyik legjobb magyar beszélgetõcsatorna. Az ilyen ember imád belebonyolódni valamely téma megtárgyalásába, sokszor éjszakába nyúlóan, szíve szerint külön csatornán, csak a kiválasztott beszélgetõ partnerekkel.
A fõszereplõ: õ is nagy beszélgetõ, de a világért se menne külön csatira, mert akkor a közönség nem hallaná. Õ az, aki megnevettetni, megbotránkoztatni, egyszóval szórakoztatni szeretné a társaságot. Igazi társasági ember, mindenkihez beszél egyszerre.
A naív: nevében foglaltatik meghatározása: õ az, akinek fogalma sincs semmirõl. Õ kérdezi meg, hogy mi az a csík a neve mellett? Igazából ez nem is típus, hiszen mindannyian átesünk rajta, de ez a hozzáállás annyira jellegzetes, hogy muszály volt külön választani.
A kooperatív: végre egy vérbeli játékos. Halálpontos módszerei vannak a szörnyek gyilkolására, amiben pontosan kidolgozott szerepe van minden karinak, amit képes hosszú perceken át egyeztetni a többi hasonszõrûvel, mielõtt elkezdenék a játékot.
A PK: ez a megnevezés egyesíti magában mindazokat, akik elrontani szeretnék a mások játékát, akármi módon. Ez a viselkedés elõfordul az óvodától kezdve minden korosztálynál, aztán szépen kihal. Nem akarom nagyon bántani õket, valószínûleg még egyszer ennyi idõsen már megnézhetnek egy korhatáros filmet... Bõvebbet a PK oldalon olvashattok róluk.

Mielõtt bármelyikõtük esetleg sértõnek találná a róla írottakat, szeretném elmondani, hogy jómagam egyidõben naív, egyidõben csencselõ voltam, most pedig a nagydumás, a fõszereplõ és a kooperatív keverékének tartom magamat. A PK korból már kinõttem, de õk nyugodtan megsértõdhetnek...

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des