Hogyan lehet
elkerülni 
a PK-kat?

Ki a PK?
Ez jó kérdés. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Én a magam részérõl úgy definiálom a PK-t, hogy olyan játékos, akinek a célja a másik játékának elrontása azáltal, hogy olyan helyzetben és úgy öli meg, amikor az nem számít rá.
Lényegesnek tartom a körülményeket, mert ha valaki párbajban ölnek meg, akkor igenis számíthat rá, el is kerülheti, ha egyszerûen nem fogadja el a kihívást. Szerintem párbajozni csak ismerõssel szabad, ebbõl kifolyólag. Ha az utcán kérnek kölcsön pénzt, ugyebár akkor se adunk, pedig a barátainknak igen.
A megölés általában együtt jár a többi finomsággal, tehát tapasztalatom szerint, ha teheti, ki is rabolja áldozatát, sõt, ugyanazok küldik a WinNuke-ot is. A lényeg az ártó szándék.

Mirõl ismerszik meg a PK? 
A PK klasszikusan a publikus játékokban vadászik, gyanútlan áldozatokra. Ebbõl következik, hogy ne hozz létre jelszó nélküli játékot, ha nem vagy felkészülve mindenre. Ugyanez vonatkozik a csatlakozásra is: soha ne bízz senkiben! Ha egy játék neve mondjuk LEGIT COOP, akkor azt majdnem biztos, hogy PK csinálta, és vár áldozatára (Cheers!).
Egy idõben azzal szórakoztam, hogy feltettem egy anti-PK cheat-et, és csináltam publikus játékot. A csatlakozók egyik fele udvarolni, a másik fele megölni jött. Félelmetes volt, amikor fél óra kellemes együtt játszás után közölte, hogy akkor most megöl, és kipróbált rajtam mindent, szerencsére nem sok sikerrel.
Szóval nem szabad bízni senkiben.
Klasszikus próbálkozások, hogy megnézheti-e a páncélod, vagy hogy folyton mögötted van, stb.
Vigyázz! Hiába vagy barátságos módban, ha a szörnyek ölnek meg, leesik a cuccod. Õ csak egy picit segített közben, amikor éppen jól el voltál foglalva...
Ezért (is) még a legesleglegitebb klánok is támogatják a karaktermentést (backup) készítõ programokat.
Mentsél rendszeresen! Ezzel persze kivéded a jó öreg Win95 furmányait is. Túl sok embertõl hallottam már, hogy letörlõdött a karaktere, ne Te legyél a következõ.

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des