Lovag
 
Lovagi képzettségek
- Harci képzettségek
- Támadóaurák
- Védőaurák
Hubee, mint Kalapácsvető
Vissza az előzőre
fa nézet
 
Ezen oldalon a paladinnal ismerkedhetsz meg. A Fény lovagjával, ki szent küldetésének tekinti a sötétség, és ezen belül is elsősorban a három testvér, Diablo, Baal és Mephisto elleni harcot.
Fény lovagja fegyverrel és mágiával egyaránt harcol a sötétség erői ellen. Némely varázslatát még a varázslónők is megirigyelhetnék, azonban ha elfogy a manája, közelharcban is meg tudja védeni magát. A lovag fegyverzetét célszerű a lovagi harcmodornak megfelelően alakítani: nehéz vértezeteket, és mellé hatalmas pajzsokat célszerű vennie, melyekkel a lovag behozhatja lemaradását például egy barbár mögött, kinek ezt passzív képzettségei biztosítják, viszont pajzsot nem hord. A pajzsok igazán a lovag kezében hatékonyak, ő ugyanis még támadni is megtanulhat velük! Egy másik tárgycsoport, melyet szintén csak ő tud teljes egészében kihasználni, a scepterek, vagyis jogarok családja. Ezek különlegessége, hogy a fegyvereknél már megszokott mágikus tulajdonságok mellett a lovag képzettségének szintjét is növelhetik. Ezáltal ezek a fegyverek hatékonyabbak a lovag kezében, mint bármilyen más fegyver. Ezek a lovagok kedvencei, az élőholtak ellen ráadásul másfélszeresen sebeznek, akárcsak a többi zúzófegyver.

Képzettségeinek első csoportjába a harci képzettségek tartoznak. Ezekkel hatékonyabbá teheti saját támadásait, vagy akár varázslóhoz hasonlóan támadhat is velük, mint a Holy Bolttal. Ezen aktív képzettségek használata nem igényel sok manát, így a hagyományos ütés helyett akár egyik képzettségét is használhatja támadásra, például a Zeal-t.
A másik két képzettségcsoport sokkal érdekesebb. Ezek a támadó és a védő aurák. Ezek használata (a Prayer kivételével) nem igényel manát, aktiválásukhoz mindössze az adott aura ikonjának kell a jobb oldali akcióikonnak lenni. Ebből már arra is rá lehetett jönni, hogy egyszerre csak egy aura fejtheti ki hatását, tehát érdemes néhányat kiválasztani közülük, és csak azokat fejleszteni, mivel sokat úgysem lehet használni. Az aurákban közös, hogy csapattagjaid is hasznot húzhatnak abból, ha aktiválod némelyiket. Két fajtájuk van, az egyik rád, és csapattagjaidra, a másik pedig ellenfeleidre hat, persze mindkettő csak egy adott hatósugáron belül. Az első fajta a társaidat (és téged) erősíti meg, a második pedig ellenfeleiteket gyengíti, tehát ez mindenkinek jó. Persze lehet, hogy egy társad a saját képzettségeivel is elég erős, a te aurád pedig így sokkal erősebbé teszi, mint te vagy, de ne aggódj, mert ha már olyan helyen van, hogy az aurád hasson rá, akkor bizony a szörnyekért kapott pontokon is osztoztok, tehát segítségedért megkapod jutalmad.

A lovag auráinak köszönhetően igazi csapatjátékos karakter, habár egyedüli játékban is nagyszerűen lehet vele boldogulni. A két játéktípus mindenesetre más-más taktikákat, és más aurákat is igényel. Mivel egyedüli játékban közelről kell elintéznie ellenfeleit, ezért gyakran kell taktikáznia, hogy egyszerre csak néhány ellenféllel kelljen harcolnia, ugyanis ha körbefogják, és nem tudja egyedül kiverekedni magát, akkor még a legerősebb aura ellenére is komoly bajba kerülhet. Csapatban ezzel szemben lehet, hogy éppen az lesz a feladata, hogy az ellenfél közé vágtasson, hogy az amazonok és/vagy a varázslónők biztos távolságból írthassák az őt körülvevő tömeget vagy éppen ellenkezőleg, hátulról auráival erősíthet például néhány barbárt vagy vérfarkast. Célszerű tehát eldöntened, hogy milyen irányba akarod fejleszteni a lovagod, de akár olyat is csinálhatsz, aki mind single, mind multiplayerben megállja a helyét. Javaslom, hogy először vidd végig normálon a játékot egy lovaggal, majd azután csinálj egy újat, hogy már tudod, hogy melyik képzettség mennyire használható, illetve, hogy te mennyire szeretnéd használni. Ha bármi kérdésed van a Fény lovagjaival kapcsolatban, vagy csak szeretnél a hozzád hasonló érdeklődésűekkel beszélni, keresd fel a Tanácsteremben a Lovagok Fellegvárát, ahol a Páholy Lovagjai pihennek meg két csata között.

A leírás LoD 1.09d alatt készült.