Az Act III küldetései
 
Vissza az előzőre
fa nézet
 
Az alábbiakban a harmadik fejezet küldetéseinek leírását olvashatod. Hasznos segítség lehet, ha elakadtál valahol.
The Golden Bird
(Az arany madár)

Ez az első küldetés, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy ezt kapd meg először. Indulj el felfedezni a vadont, és az egyik Unique szörnyből hamarosan ki fog esni egy Jade Figurine nevű szobrocska. Ezt szedd fel, ezzel megkaptad a küldetést.

Menj el Cainhez, aki elmondja, hogy Meshifnek ilyesmi szobrokból egy hatalmas gyűjteménye van, így biztos örülne, ha megmutatnád neki. Igazat beszél, Meshif egyből lecsap a figurára, mivel ez az egyetlen darab, ami még hiányzik a gyűjteményéből. Cserébe ad egy arany madarat. Ezt is mutasd meg Cainnek, aki elmonjda, hogy Alkor érdeklődik az ilyesmi iránt, valamint hogy ez egy tudós embernek a hamvait tartalmazza, aki az örök élet titkát kereste (mint látható, nem találta meg). Vidd el Alkornak a madarat, aki nagyon megörül, és azt mondja, hogy készít neked valamit.

Ezután nincs más dolgod, mint elköszönni Alkortól, majd visszamenni hozzá mégegyszer, ekkor adni fog egy italt, amit ha megiszol, akkor véglegesen 20-at ad hozzá az életerődhöz. Ezzel a küldetés készen van.


Blade of the Old Religion
(A régi vallás pengéje)

Ezt a küldetést Hratli adja. Elmondása szerint létezik egy tőr, ami mágikus képességekkel rendelkezik. Ezzel a tőrrel Ormus megerősíthetné a város egyre gyengülő védelmét. Sajnos azonban ez a tőr eltűnt, így most a védelemre nagy hangsúlyt kell fektetniük.

A Flayer Jungle egyik kiszögellésében található egy kis falu maradványa, ezt kell megkeresned (a térképen kút-szerűséggel van jelölve). Ha megvan, akkor kattints erre a Gidbinn nevű dologra, ami ekkor lángba borul. Néhány pillanat múlva megjelenik egy (vagy egy csapat) szörny, ennél a szörnyél (vagy a csapat vezérénél) lesz a Gidbinn nevű tőr, ezt kell visszavinned Ormusnak. Ő természetesen nagyon boldog lesz, egyből ad is neked egy rare gyűrűt.

Ha ezután elmész Ashaerához, akkor elmondja, hogy miután a Gidbinn megerősítette Kurast védelmét, már nincs szükség arra, hogy a zsoldosok őrizzék, és a továbbiakban a rendelkezésedre állnak a Vasfarkasok harci mágusai, mint zsoldosok.


Khalim's Will
(Khalim akarata)

Mephisto a Compelling Orb (Kényszerítő Gömb) nevű ereklyével irányítja Zakarum papjait, ezzel rejtették el Mephisto templomát. Ezt kell szétzúzni, hogy megnyíljon az út Mephisto felé. Ez a kis oltárszerűség a Travincal pályán található. A szétzúzást csak a Khalim's Will névre hallgató fegyverrel lehet elvégezni, ami persze megint nem egy darabból áll, szóval ismét egy összerakosgatós buli :) (Ha eldobtad a Horadric Cube-odat, akkor nem kell visszamenned Act II-be keresni egyet, mert a tanácstagok eldobják). Négy dolog kell még hozzá: Khalim szeme, szíve, agya és buzogánya.

Kell hozzá először is Khalim szeme (Khalim's Eye). Ezt a Spider Cavernban találhatod, ami a Spider Forestben van. Egy ládában lesz, amit egy csapat méretes pók őriz. Szedd fel és tedd bele a Horadric Cube-ba.

A következo Khalim agya (Khalim's Brain). Ez a Flayer Dungeon 3. szintjén levő ládában található, a Flayer Jungle-ben. Elég masszív védelme van.

Ezután kutasd fel Khalim szivét (Khalim's Heart), amit a Kurast Bazaar alatti csatornarendszer (Sewers) 2. szintjén fogsz megtalálni.

Ha ez is megvan, akkor már csak a buzogányt (Khalim's Flail) kell megszerezned. Ezt Travincalban találhatod, a Főtanács (High Council) egyik tagjánál (akit meg kell ölnöd, így tulajdonképpen egybeesik ez, és az ötödik küldetés). Ha összeszedted ezt is, akkor tedd bele a többi darabbal egyetemben a Horadric Cube-ba, nyomd meg a transmute gombot, és megkapod a Khalim's Will nevű láncos buzogányt. Ezzel törd szét a Compelling Orbot, amit a Főtanács közelében találsz a templomban. Ha szétverted, akkor kinyílik a lejáró a Durance of Hate-be, Mephisto lakhelyére, és megoldódik a küldetés.


Lam Esen's Tome
(Lam Esen könyve)

Alkor Adja, miután a Blade of the Old Religion küldetést megoldottad. Egy könyvet kell megkeresned, amelyet egy Lam Esen nevű bölcs írt Diablo és társai evilági tevékenységéről, és tele van fontos információkkal. Miután a Zakarum vallása eltorzult, a Zakarumiták szerezték meg a könyvet. Most, hogy a Gonosszal való leszámolásra készülsz, meg kell szerezned a könyvet és visszavinni a városba. Kurast Bazaarban és Upper Kurastban van 6 templom. Ezek egyikében lesz a Fekete Könyv (Black Book).

Alkor sajnos nem olvassa a Páholyt, így nem tudja, hogy a könyv mindig a "The Ruined Temple"-ben, vagyis a Romos Templomban van, ami a Kurast Bazaarban található. (Egyébként nem azért nem olvassa a Páholyt, mert nem szereti, hanem mert nem tud magyarul.) Itt vigyázz, mert amikor lemész, lehet, hogy azonnal szörnyek fognak körbevenni, és ha peched van, még a kijáratig sem tudsz eljutni, ha pedig meghalsz, akkor a hulládért még nehezebb lesz visszajutni. A főellenfél Battlemaid Sarina néni, aki Extra Fast (vagyis "extra gyors"), így a követői is, és pillanatok alatt körülvesznek, kikerülni pedig a szűk tér miatt nem könnyű őket. Ha végeztél a szörnyekkel, akkor a könyvet egy állványon találhatod a templom belsejében.

Miután megvan a könyv, fogd, és menj vissza a városba. Add oda Alkornak, aki nagyon fog neki örülni, és kapsz is tőle öt Statpontot azonnal.


The Blackened Temple
(A sötét templom)

Beszélj Ormussal, miután voltál a Kurast Causewayben. Mesélni fog neked a Főtanácsról (High Council), aminek eredetileg az volt a szerepe, hogy őrizze Mephistot, ám ő ördögi hatalmával a maga oldalára állította őket. Ezért meg kell semmisítened a tanácsot (Destroy the High Council).

A Tanács tagjait Travincal templomvárosában találod. 3 vezér van, akiket meg kell ölnöd. Nagyon erősek, ráadásul varázsolni is igen jól tudnak. Nagyon sokat lehet velük szenvedni, mivel magukat és egymást is gyógyítják. Érdemes őket elcsalni egymástól és egyenként végezni velük.


The Guardian
(Az Őrző)

Miután szétverted a Compelling Orbot, Ormustól megkapod az utolsó küldetést is. Diablo és Baal eddigre már biztosan elérték a Templomvárost (Temple City). Itt börtönözték be Mephistot a templom őrzőjének tornyába. Most az a feladatod, hogy találd meg Mephistot, mielőtt a fivérei odaérnek hozzá és kiszabadítják.

Mephisto a Durance of Hate (A Gyúlölet Börtöne) harmadik szintjén van. A másodikon találsz egy waypointot is, aminek segítségével könnyebben visszajuthatsz majd a hulládhoz (ha a harmadik szinten esetleg meghalnál). Mephisto rendesen szór villámokat és jégesőt is, és néhány karakter talán meg is szenved vele, de általánosságban elmondható, hogy sokkal keményebbek az őt körülvevő Unique Council Memberek (Tanácstagok). Mephisto a második terem bejárattal szemben levő, portál mögötti részén vár. Irtsd ki a Council Membereket és varázslókat odáig. Mephisto nem nagyon fog üldözni ha elszaladsz, a többi lény viszont igen, így elérheted, hogy csak vele egyedül kelljen megküzdened.

Mephisto halála után kiemelkedik a vértóból egy csontokból álló híd, aminek segítségével átléphetsz a Pokol kapuján. A többitől eltérően ez az út már nem járható visszafele, így ide már csak waypointon juthatsz vissza.

A leírás 1.10 Lod patch alatt készült.