Stratégiák

Itt a nagy alkalom, elmondhatod széles e világnak, legalábbis annak jobbik (diablózó) felének, hogyan is szoktad irtani a gusztustalanokat 1-16-ig. 
Ha úgy érzed, feltaláltad az örök érvényû Helyes Módszert egy szituációra, írd meg nekem: Des 

A régebbi stratégiákat elolvashatod az Archívumban

 
A legfrissebbek: 

Részlet L. L. Leguanó: "Application of Industrial Technologies in the game called Diablo" c. mûvébôl: 
....Az általam elôszeretettel alkalmazott egyik legtermelékenyebb módszer 3 spellre épít, úgymint guardian (a fireball-köpködô sárkány), chain-lightning és teleport. Mivel a gusztustalanok vagy a tûzre és/vagy az elektromosságra fogékonyak a két támadó spell használata lehetôvé teszi, hogy ipari olvasztókemencékben uralkodó állapotokat teremtsünk velük. Ennek módja igen egyszerû: minden (szoba- és folyosó-) bejárathoz guardianok hadát telepítjük. Amennyiben lôtávolságon belül észlelik a célt, azonnal tüzelni kezdenek. Az ennek nyomán keletkezô háttérzajból fontos információkat lehet szerezni az ellenfelek kilétére és rezisztenciájára vonatkozóan. (Ha pl. nem hallunk semmit a fireball hangján kívül, akkor kezdhetük felkészülni a chain-ligthning spell alkalmazására!) A tûzre érzékenyeket a guardianok leszedik, ha csak ilyenek vannak a közelben, akkor ahelyett, hogy újabb guardianokat telepítenénk, érdemes az ellenfeleket lôtávolságon belülre csalogatni. Erre, és a kínos szituációk kialakulásának megelôzésére ajánlható a teleport spell alkalmazása. Ha van tûzálló is, akkor chain-ligningra átváltva ezek sorsáról is tudunk gondoskodni. Tehát, guardian / chain-lightning / teleport / guardian / chain-lightning / teleport, stb. Elônye, hogy tiszta, száraz és biztonságos érzést biztosít egész nap, azonkívül gyors és elkerülhetô a közvetlen fizikai (hogyúgymondjam: testi) kapcsolat a szörnyekkel. Van néhány hátránya is, pl. más - hiányos rezisztenciájú és óvatlan - játékos is áldozatává válhat e nagyipari technológia alkalmazásának, ami nem növeli a módszer alkalmazójának népszerûségét, illetve - elsôsorban a szélsôséges hômérsékleti hatások miatt - sok védôitalt (manát) kell venni, vinni és inni. A kockázatok (és mellékhatások) a szigorú taktikai fegyelem betartásával, illetve segédeszközök (Naj`s Ligth Plate, Thinking Cap, Arch-Angel Staff) alkalmazásával enyhíthetôk.... 

Leguan~
Tanács Harcosoknak: 
A harcosok legfontosabb varázslata a Stone Curse! Magas szinten (hell/hell) nélkülözhetetlen, de talán még a Cave-ben is kihúzhat a csávábol. Nekem nagy problémát szokott okozni a boszik (Snow Witch, Hell Spawn stb.) elaltatása. Ha csak simán szaladgálsz utánuk: kicsinálnak. ( Fõleg, ha olyan hûbelebalázs módjara szabadulsz be egy terembe, mint én szoktam :))) ) Egy perc sem telik el, s már egy tucatnyi akar közelebbrõl megismerni. Stone Curse-öt nekik!!!!!!!!! Valószínûleg egy nekifutásra nem fogod összetörni õket, nem baj... Inkább hagyd a viperákat, lovagokat, elõbb a nõciket intézd el. Esetleg még hatásos lehet ellenük egy-egy fireball is (már amelyik megérzi...) Sajnos ehhez a módszerhez jó AC is szükségeltetik, meg persze nem 1. szintû SC... :))) 
Colwyn
 
Tanács tárgyak visszaszerzésére: 
Dühítõ dolog meghalni... Dühítõ dolog elveszíteni a cuccokat... Marha dühítõ dolog elveszíteni a hónapok óta gyûjtögetett legit stuff-ot... Ha mégis bekövetkezik: fenn a városban dobd el a pénzed, s semmit ne vegyél magadra (a tartalék fegyvereidet fõleg ne - úgyis odavesznek...).  Készíts be egy Town Portal-t, s menj oda, ahol meghaltál. Varázsold el a TP-t es spuri, minél messzebbre csald el a szörnyeket. Mikor megint meghaltál, nyugodtan menj le a portálodon, úgyis arrébb buliznak a srácok :))) 
Colwyn
A szárnyas boszorkák legyõzésének leghatásosabb segédeszköze: a sarok. Mindegy, miféle, zárhat le egy keskeny ajtónyílást, de lehet mögötte egy egész nagy terem is. A lényeg, hogy kukkants ki a sarok mögül, majd ha sikeresen tudomást szereztetek egymásról, te és a boszorkák, húzódj vissza a sarok innensõ oldalára, szorosan a fal mellé. Ha íjásszal vagy varázslóval vagy, ott is maradhatsz, látni fogod, amint szépen kecsesen ringatózó sorba rendezõdnek, de nem tudnak rád lõni. Ekkor szépen nyugisan meg lehet õket tömni nyílvesszõvel, fireball-al, lightning-gal, ízlés szerint. Ha olyan sokan vannak, hogy nem férnek el a sorban, egy-kettõ ki fog kerülni szemtõl szembe, azok lõdözni is fognak, értelemszerûen azokkal kell kezdeni. Namost bármilyen meglepõ is, ha harcossal játszol, akkor is használhatod a sarkot, nem kell hozzá más, csak egy kis idõérzék. Kis gyakorlattal pontosan el lehet találni, mikor fog "befordulni" a sarkon az elsõ áldozat, miután kikukkantottál a sarok mögé. Ekkor, ha van egy gyors kardod, már nem menekül, mehetsz vissza a sarok mögé, jöhet a következõ. Így minimális sérüléssel, varázslás nélkül el lehet intézni a bestiákat. 
Des
Fejlett harcosok és íjászok ideális túlélõ készlete szerintem 3 db ékszer, ami darabonként +30 mágia. A fejlett kari már úgyis régen ráfutott egy jópár Enchanted oltárra, amelyek a meglévõ varázslatok szintjét a normál mágiával használhatatlan magasságokba tornászták. Tehát ha felteszed az összesen +90 mágiát érõ felszerelést, egyrészt igen erõs varázslatokat tudsz eregetni, másrészt igen sok manából, tehát igen sokszor. Normál játék során ez mégsem jó üzlet, mert hát azért mégiscsak zabálja a manát, de nemúgy egy meghalás után, amikor elegendõ jól feltankolni a banyánál, lemenni, és köszönés helyett latarolni a terepet varázslattal, hadd fogyjon a kék köcsög. Nem mellesleg a kincset érõ életmentõ cucc mindössze három kockát foglal az Inventory-ban. Persze azért okosan kell ezt is csinálni, például nem illik meghalni közben... 
Des