ICQ körlevelek

Van itt még valami, ami az utóbbi idõben igen elharapódzott, mégpedig a pilóta-játék szerû továbbítandó üzenetek. Ezekrõl az a véleményem, hogy a népszerûségük mutatja, hogy bizony elõbb nyomjuk meg a forward gombot, mint hogy elgondolkodnánk az üzeneten. Csak párat hadd említsek: 
"Az ICQ hálózat túlterhelt, ezért aki nem továbbítja ezt az üzenetet az összes embernek, aki a listáján van, azt törölni fogják a rendszerbõl." Aranyos. Azt mondja, hogy túlterhelt a hálózat, és arra biztat, hogy terheljem túl. Ezt az üzenetet anno vagy 20-szor megkaptam, nem semmi. Gondoljatok csak bele, az ICQ küldhetne direkt egy üzenetet mindenkinek, amit csak egy helyre kell továbbítani (mondjuk vissza), és máris meggyõzõdhetne, hogy ott vagy-e a vonal végén. Azonkívül szerintem nem a süket  UIN számok terhelik túl a rendszert, hanem amelyek folyton üzengetnek, például ilyen értelmes üzeneteket. A következõ: 
"Vigyázat, xy ICQ felhasználó vírusokat küld az üzenetében, ne fogadjatok tõle semmit." Zseniális. Nem tudom, hogy az ICQ üzenet alkalmas-e vírus küldésre (remélem nem), de még biztos emlékeztek arra a vírusra, amit e-mailben terjesztettek, figyelmeztetés formájában, hogy valaki vírust küld levélben. Vagyis ezek szerint mégsem emlékeztek, mert ezt is megkaptam jópárszor. De a legfrissebb a legaranyosabb talán: 
"Aki továbbítja ezt az üzenetet, az kap 2345 ICQ pontot (micsodát?!), amivel megkaphatja ingyen az ICQ2-t." Szerintem ennek az üzenetnek a továbbításával egészen más skálán lehet elõbbre jutni... :-))) No mindegy. Idõnként azért jó hecc lehet, anno párat én is továbbítottam, de már beleuntam. Most inkább azon töröm a fejem, hogy ugyebár ilyet én is ki tudok találni... Várjunk csak, gyanúsak vagytok nekem! :-))) 

Közben nem voltam rest, és érdeklõdtem a Mirabilisnél ezzel a témával kapcsolatban. A legnagyobb meglepetésemre kimerítõ választ kaptam. Íme: 

A Mirabilis állásfoglalása a körlevelekkel kapcsolatban 

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des