Varázslónő
 
Varázslónő képzettségek
- Fagyvarázslatok
- Villámvarázslatok
- Tűzvarázslatok
Vissza az előzőre
fa nézet
 
Ebben a fejezetben a Varázslónőt ismerheted meg. Bár külsőre gyengének tűnik, ereje nem lebecsülendő, hisz hatalmas mágusok ők, bármilyen elemi erőt fel tudnak használni, legyen az tűz, jég, vagy a villám. Nem ismernek lehetetlent, hatalmuk már-már az istenekével vetekszik mágia terén.


fenti rövid leírásból is kiderült, hogy a Sorceress inkább messziről szeret támadni, nem jeleskedik a harcművészetekben. Viszont, rengeteg hasznos varázslata van, melyek minden fizikai gyengeségért kárpótolják majd a csatában. Nem is lesz szüksége arra, hogy közel merészkedjen, később elfutnia sem kell, nem lesz ki közelébe férkőzhet. Ha végignézed a Skilleket, rengeteg lesz ismerős számodra, ha játszottál az első résszel. A Varázslónő kapta meg a Diablo I-es varázslatok legnagyobb részét. Olyan régi ismerős skilleket találsz itt, mint Chain Lightning, Fire Ball, Teleport. Megmaradt a Mana Shiled és a Guardian is, csak a nevük változott meg (Energy Shield, illetve Hydra).

Ha varázslónővel szeretnél játszani, számolnod kell azzal, hogy eleinte pokolian nehéz dolgod lesz. Míg a többi kasztnak erős védelme, ütése van, addig a varázslónő könnyen sebezhető, erőtlen leányzó, kinek egyetlen kezdő varázslata a botjában rejlik, ez pedig a Fire Bolt. 10-12. szinttől könnyebbé válik a dolgod, de az egész játék alatt sokkal jobban oda kell figyelned a karakteredre, mint bármelyik másik kaszttal. Épp ez benne a gyönyörű. Taktikáznod kell, menekülnöd, felmegy az adrenalin szinted, mikor meglátod, hogy 3-4 csontváz rohan feléd, míg mondjuk egy barbárral csak mosolyognál egyet, és egy suhintással ölnéd meg mindet. A varázslónő éppen ezért megunhatatlan. Mindig izgalmas marad a játék, mindig találsz kemény ellenfeleket. Ha elbambulsz, könnyen meghalsz. Ugyanakkor kis odafigyeléssel végigsöpörheted az egész pályát anélkül, hogy sebződnél! :)

A varázslónő tehát taktikai karakter. Talán az amazon az egyetlen kaszt, ami még hasonlít valamelyest rá, de erőnléte annak is sokkal magasabb. Pontosabban nem feltétlenül, hisz te döntöd el mennyire erős lesz a karaktered, de a varázslónőnek rengeteg manára van szüksége, a stat pontokat főleg erre költsd, ne Strength-re, Dexterity-re vagy Vitality-re. Az életerő eleinte fontos lehet, míg nincs Energie Shield-ed, úgyhogy arra mindenképpen adj pár pontot. Erőre csak azért van szükséged, hogy normális ruhákat tudj hordani. Bár én 26-nál feljebb nem nyomtam az erőmet, néha látok olyan öveket, sapkákat, miket szívesen hordanék, de minimum 40 erőre lenne szükségem hozzájuk. A Dexterity-re szerintem teljesen felesleges pazarolni pontokat, hisz egy varázslónőnek nincs szüksége célzási ügyességre, ritkán használ fegyvert.

Én személy szerint minden egyes pontot bánok, amit nem az energiára költök, hisz később, magasabb szintű energiapajzs mellett nem lesz szükségem magas életerőre sem. Marad tehát az erő, ami főleg az öltözékhez szükséges. Én ennek sem tulajdonítok túl nagy jelentőséget, olyan ruha van rajtam, amit fel tudok venni, ilyenek közül is találni nagyon jókat, csak nem adnak túl sok védelmet, de egy varázslónőnek mindenképp alacsony a védelmi szintje.

Távol kell tehát maradni az ellenségtől, ez az egyetlen módja a túlélésnek. :)