ICQ: Gyakran ismétlõdõ kérdések

Tûzfal mögül szeretném használni az ICQ-t, mit kell beállítanom hozzá?

Erre a kérdésre így hangzik a Mirabilis válasza:

"Mivel sokféle tûzfal létezik, és mindnek másak a beállítási lehetõségei, erre a kérdésre nem lehet általános választ adni.
A tûzfal mögül történõ kommunikációhoz az ICQ-nak a következõkre van szüksége:
    1. Hogy tudjon kommunikálni az ICQ szerverrel. Ehhez a 4000 UDP port-ra van szüksége.
    2. Hogy tudjon kommunikálni más ICQ felhasználókkal. Ehhez TCP port-okra van szüksége, amelyek az 1023 fölötti tartományban helyezkednek el. (Az ICQ-nak legalább 3 nyitott port-ra van szüksége.)

Az 1. feltétel megteremtése sokféleképpen lehetséges. A tûzfal rendszergazdája egyszerûen megnyithatja a 4000 UDP port-ot, a port-ot rá  lehet map-pelni a tûzfalra, vagy lehet proxy szerver-t is használni.
A 2. feltételt  is sokféleképpen el lehet érni. Szintén meg lehet nyitni az 1023 fölötti portokat a tûzfalon, vagy lehet proxy szervert használni.

A legegyszerûbb a proxy szerver használata a tûzfal mellett. Ez a legjobb, ha Socks5 szerver (meg lehet találni a http://www.socks.nec.com címen).
Ha Socks5-ös szerveretek van, semmi más dolgod nincs, mint megfelelõen beállítani az ICQ-t a Preferences/connection menüben.
Ha Socks4-es  szerveretek van, szintén be kell állítani az ICQ-t a Preferences/connection menüben, de ezen felül még lehetõvé kell tenni az ICQ szerver felé történõ adat továbbítást (ahogy azt az elején az 1. pontban említettük).

Ha nem Sock szervert használtok, akkor a következõket kell tenni az ICQ beüzemeléséhez:
    1. A tûzfal beállításainál meg kell nyitni a 4000 UDP port-ot, valamint legalább 3 TCP  port-ot.
    2. Be kell állítani az ICQ-n a tûzfal beállításának megfelelõ értékeket. Ezeket a Preferences menüben lehet állítani. A connection menüpontnál klikkeld be, hogy  "I am behind a firewall or proxy". Ekkor meg fog nyílni a "tûzfal  beállító  varázsló". Ekkor  klikkeld be, hogy   "I don't use sock server" és add meg, mely port-ok nyitottak a tûzfalon.

Ha sikerült behangolni ezen a módon egy bizonyos típusú tûzfalhoz az ICQ-t, kérlek, szólj, hogy mások is okulhassanak belõle."

Ha ez a segítség nem elég, csak szóljatok, és utána járok a dolognak.

Des

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des