A B.net csatornái

Magyar csatornák
Amikor fellépünk a Battle.net-re, a rendszer bedob bennünket a megfelelõ nemzeti csatornák valamelyikére, esetünkben a Diablo Retail HUN-1-re. Én még nem láttam HUN-2-t, de még az az idõ is eljöhet, mert állítólag a japánoknak 18 csatornájuk van...  De amíg soha nem vagyunk 20-nál többen, azt hiszem, szükségtelen az újabb csati. Ha éppen üres volt a HUN-1, akkor szó nélkül létrehozza, de a továbbiakban ha üres csatornára akarsz átváltani, akkor már visszakérdez, hogy létrehozza-e neked azt? Én ezen kívül egy népszeû magyar csatornáról tudtam, a Makk Hetesrõl, de mostanában már nem igazán létezik, tudomásom szerint. Minden más magyar csatorna ideiglenes, mint a Fegyvertelenek Klánjának FK nevû csatija csütörtök éjfélkor. 

Technikai jellegû csatornák 
Ezek a csatik a Blizzard által üzemeltetett "hivatalos" fórumok, a hozzájuk tartozó szabályokkal, melyeket a csatornára való belépéskor a rendszer udvariasan közöl. Ezek a szabályok természetesen nem kötelezõ érvényûek, viszont az ismertetõ szeint bizonyos csevegõ funkciók ezeken a csatornákon nem mûködnek.
Auditorium: ez ugye meghallgató szobát jelent magyarul, az ismertetõ szerint a Blizzard ezt különleges eseményekre (?) tartja fent.
Blizzard Tech Support: az ismertetõ szerint pacifikus idõszámítás szerint délután 4-tõl 6-ig lehet számítani a Blizzard embereinek a megjelenésére. Türelemre intenek mindenkit, amiért értelemszerûen fentrõl lefelé kezdve válaszolnak a technikai jellegû kérdésekre.
Open Tech Support: ez az önjelölt szakemberek Mekkája, itt a "vak vezet világtalant" elv szerint egymás technikai jellegû kérdéseire válaszolhatunk - egymásnak, legalábbis a Blizzard elképzelése szerint.

Hasznos csatornák 
Ezek szintén a Blizzard által fenntartott csatornák, azzal a különbséggel, hogy ezek csak nevükben utalnak a céljukra, de semmi sem kötelezõ.
Beginners Only: itt a kezdõk beszélhetik meg ügyes-bajos dolgaikat.
Blizzard Chat: csevegõ fórum, de hogy mitõl Blizzard, azt tõlük kérdezzétek.
Town Square: magyarul Fõtér, vagy ilyesmi, fogalmam sincs mire szánták, aki tudja, segítsen!
Trading Post: itt lehet csereberélni dolgokat, itt mindig iszonyú a "hangzavar"!
Adventurers Wanted: kalandvágyóknak címezték, talán hogy ide gyûljenek a hasonló érdeklõdésûek.
Bounty Hunters: fejvadászoknak. Bizonyos fõbenjáró bûnöket elkövetett PK-k ellen komoly körözéseket folytatnak, fejpénzzel, meg minden. Szerintem teljes hiábavalóság, de jó hecc. Itt lehet megbeszélni az ezzel kapcsolatos dolgokat.
Guild Recruitment: tagtoborzó csatorna klánoknak. Ha szeretnél egy nemzetközi klánt, akár itt is toborozhatsz tagokat, de kösd fel a felkötni valókat, mert marha érdekeseket kell mondanod ahhoz, hogy odafigyeljenek rád a hangzavarban!
Guild Members: ezt klán tagoknak szánták, csak az nem tiszta, hogy melyik klán, mert ha az összes, az igen érdekes lenne. Úgy látszik, más is így gondolja ezt, mert csak egy-két eltévelyedett lélek szokott itt lézengeni.

Korlátozott csatornák
Ahhoz, hogy ezen csatornák valamelyikére belépj, teljesítened kell a csatorna feltételét.
Warriors Arena: csak harcos karakterek léphetnek be.
Rogues Gallery: ide csak íjászok léphetnek be.
Sorcerers Tower: ez pedig a varázslóknak van fenntartva.
Veterans Lounge (L20+): csak 20-as szint feletti karival lehet belépni.
The Black Lodge (L30+): csak 30-as szint felett.
Hell's Caretakers (L40+): csak 40-es szint felett.

Csatorna létrehozása 
Ez pofon egyszerû. A cégér ikonnal ellátott gombra kattintva (mire nem jó a fogadós cégére?) a csatorna beállító ablakba jutsz, ahol az elõbb felsorolt csatornákat felajánlja a rendszer csatlakozásra. Ha ezektõl eltérõ csatihoz szeretnél csatlakozni, azt már be kell gépelned. Namost ha ilyenkor üres csatorna nevét ütöd be, visszakérdez, hogy létrehozza-e neked azt, és ha leokézod, már létre is hoztad a csatornát. Ennyi.

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des