Kirabolható helyek

Rengeteg olyan hely van a labirintusban, amely potenciális lelõhelye valamely kincset érõ cuccnak. 

Hordók 
Elõfordulnak minden szinten, és jó lelõhelyei mindennek: pénz, ital, fegyver, tekercs egyaránt kihullhat belõlük, de vigyázat: egyes hordók robbannak, és ez különösen egy kezdõ mágusra akár végzetes lehet (különösen, ha nem átlósan közelíti meg:-), azonkívül a legfelsõ 6 szinten elõkeveredhet egy csontváz belõlük, amire úgyszintén jobb számítani. Egy hordó mindig csak egy dolgot tartalmazhat. 

Kincsesládák 
Van kicsi, közepes és nagy kincsesláda (Small Chest, Chest, Large Chest). A kicsiben legfeljebb csak egy, a közepesben maximum 2, a nagyban maximum 3 dolog rejtõzhet, ami lehet fegyver, pénz, ital, tekercs, könyv. Csontváz hál'istennek nem fér beléjük, viszont lehetnek varázslattal védettek, amit csak az Íjász lát meg, és tud hatástalanítani. Ez a hordókhoz hasonlóan általában csak a kezdõ karakterekre lehet veszélyes, de azért a 14. szinten esetleg rezisztencia nélkül bóklászó karakterre rárobbanó Nova varázslat okozhat meglepetést. A fentiekbõl következik, hogy bármelyik szinten elõfordulhatnak. 

Szarkofágok 
Csak a Pince szinteken fordulnak elõ, rejtõzhet bennük pénz, könyv, tekercs, fegyver és csontváz is, de csak egy valami egyszerre. Viszont lehetnek a kincsesládákhoz hasonlóan varázslattal védettek :(. 

Fegyverállványok 
Az 5-16 szinten találkoztam velük. Úgy néznek ki, mintha egy rakás fegyver lenne egymásnak támogatva, de csak egy pottyan a földre, ha mûködésbe hozzuk. Igaz, ez általában komoly, értékes fegyver. Rendszerint csinos kis fegyver kamra közepén van pár ilyen állvány, amibõl csak nagyon ritkán van több is megrakva. A marcona szörny-õrzõk is ritkán maradnak el. 

Páncélállványok 
Hasonló a fegyverállványhoz, de itt mintha egy Field Plate lenne kiakasztva száradni, amibõl viszont még nem következik, hogy nem eshet ki belõle mondjuk egy Quilted Armor :-( 

Holttestek 
Csúnya szokás a holtakat kirabolni, ugye? Isten hozott a klubban! A kényszer nagy úr, és olyan szép számban fekszenek néha a földön a kirabolható tetemek, hogy igaz, hogy rendszerint csak egy kupac arany csörren ki belõlük, de sohase lehet tudni... Mindenesetre bármelyik szinten lehet részünk az effajta szórakozásban. 

Könyvszekrények 
A kezdõ karakter nagy öröme a könyvtárszoba, ahol mindig van egy könyvszekrény, és általában könyvállvány is, néha akár 20 is. A könyvszekrénybõl (minõ meglepetés) mindig egy könyv esik ki, hogy mikor milyen, nem tudtam rájönni. Könyvszekrény elõfordul az 1-8 szinteken. 

Könyvállványok 
Igazából tekercsállványoknak kellene hívni õket, mert majdnem mindig tekercs pottyan ki belõlük, dehát akkor is könyvállványnak néznek ki. A könyvtárban jó, ha minden második fel van töltve, viszont ha külön szobában vannak,  ahol csak 1 vagy 2 lehet, azok mindig teli vannak. Ha van mellettük szörny, akkor az csontváz, amennyi befér. Ezek is az 1-8 szinteken lelhetõk fel, mint a szekrények. Nem keverendõk össze a játék történetét mesélõ Nagy Nyitott Könyvekkel, melyeknek teljesen más a funkciójuk. 

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des