Wirt

Wirt, a féllábú fiú jól el van dugva, a  Barlang lejáratán túl, a patak túloldalán lehet rábukkanni. Rögtön mutatni is szeretne valamit, mert azt mondja: "Psszt, ide süss!"

Jó dolog a konkurencia, Wirt Griswold konkurense szeretne lenni, több-kevesebb sikerrel. Saját bevallása szerint szuper dolgokat kínál, én inkább idétlennek nevezném a többségét, bár vettem tõle már néhány nagyon húzós dolgot. 

Mindig egy cucc van nála, ha megveszed, nem kap elõ másikat, amíg nem lépsz szintet, de lehet, hogy akkor se, ez változó, talán attól függ, hol jössz ki a föld alól. Mindig Premium cuccot árul (hogy az mi, elolvashatod a Három alaptípus leírásánál), jellemzõen nagyon húzós módosító taggal. Wirtnél mindig drágábbak a dolgok 20-30%-kal, mint Griswold-nál, és ugyanaz az érték korlát: valahol 135 ezer és 140 ezer arany között, ennél drágábbat legalábbis az istennek se kínál egyik se. Namost a nagyon húzós módosító tag és a húzós alaptípus együttesen ennél általában többe kerülne, így aztán Wirtnél többnyire valami vacak alaptípusú cucc van valami eszelõsen jó módosító jelzõvel. Imádja az ilyeneket:
- Megsemmisíthetetlen
- Resist +60% valamelyik varázslatra
- +140% To Hit
- +15 az ütéshez
- Tûz és villám Damage
- +190% páncél stb. 
Ezek mind nagyon húzós módosító tagok, csak hát egy Godly Rags of the Ages mire jó?

Arra azért ügyeltek, hogy ne kerüljük el nagy ívben Wirtet. Ha valami tényleg jó cucc van nála, akkor az aztán igazán jó. Pontosan a húzós jelzõk gyakoribb elõferdülése miatt egy King's Sword of Haste hamarabb lesz Wirt-nél, mint Gris-nél, szóval megfontolandó néha ránézni a kölyökre, ha pedig a Cave-ben kezdesz, akkor feltétlenül.

Wirt csak elad, nem vesz, azt csak Griswold teszi. Vigyázat, van közöttük egyfajta szövetség, mert Gris annak a negyedét kínálja a cuccért, amennyiért Wirttõl vetted, nem pedig annak a negyedét, amennyiért õ adta volna, tehát nem tudod leellenõrizni, mennyivel rövidített meg a kölyök, csak ha új játékot kezdesz.

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des