Viperák

Na ezek aztán a pokolfajzatok. Ezt persze az íjász mondja, az szívesen tenné õket meg nem történtté :) Van ugyanis egy szokásuk, ami a többi karinak talán föl se tûnik: oldalaznak. Nyíllal csak nagyon nhezen lehet eltalálni õket, mert nem szembõl támadnak. Nem is köröznek, az más, akkor nem lenne gond, mert akkor nem érnének oda olyan gyorsan! Jó, tulajdonképpen ezek is egyre szûkülõ körben jönnek feléd, csak éppen egy félkört se tesznek meg, és már ott vannak... A slussz poén az, hogy "becsúszó szerelésük" van, vagyis két kockáról ütnek be, ezt nem lehet megszokni...

Elég kicsi a találati valószínûségük, talán nem is ütbek annyira nagyot, de elképesztõ, hogy az ütés meg tudja fogni a karit. Még a kisebbek is tudnak meglepetést okozni. ha egy beütött, azonnal lépni kell, mert félõ, hogy nem lesz idõd másra.

Ha plátóian nézném õket, azt kellene mondanom, nagyon szépek, ahogy ringatóznak, két kis helyre kardocskával a kezükben, szép grafika, csakhát nincs kedvem ezt mondani... A leghúzósabb, a kék csak a 15-ösön fordul elõ (szerencsére), de valahányszor megjelenik, a feladást fontolgatom. Irtózatosan nehéz az íjásznak vele megbirkózni.

A harcosnak nincs velük különösebb gondja, a mágusnak is csak annyi, mint az összes többivel, vagyis ha tud úgy közlekedni, hogy ne érjék utol, akkor síma ügy.

Már emlegettem a kéket, a teljes színsor pedig így néz ki: világosbarna, bordó, sárga, kék, ez a tornasor. A két kicsi sokkal könnyebb, mert fogja õket a chain lightning (meg minden :-) rendesen, ami nagy segítség. A sárgát megnehezíti, hogy annak már van ellenálló képessége villámra, és ha megjelenik a 4-esen, van kötelezõen egy fejedelme, aki a csapatával könyörtelen ellenfél, de ezt majd ott. Végül a kék már immunis villámra, ellenálló tûzre, és 1000 bír lenni az élete. Még jó, hogy nincs belõle fejedelem :-)))

A két kistesó elõfordul a barlangban is, ahol kiderül, hogy a mamlaszok nem tudják kinyitni az ajtót, ami elég szégyen egy ilyen szintû szörnytõl, és nagy segítség mindegyik karinak.

Természetesen démonok, jó a kard is meg a bunkó is ellenük (nade ki nyomul itt bunkóval??? :-))).

Végül egy tipp íjászoknak: Van egy irány, emelybe ha beállsz, érdekes módon jól el lehet találni õket. Ez valahol 5 óra és 7 óra irányában van. Tehát ha tudod, rendezd úgy a dolgokat, hogy fölfelé, kicsit oldalazva húzódj vissza elõlük. Ha ebben az irányban elkapod õket, onnan nincs menekvésük, minden nyilat beszednek. Más irányokban hiába találod el, egybõl kioldalaz a lõvonaladból. Meg ne kérdezzétek, miért van így.

Képek, adatok róluk az LDD oldalán
 

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des