Balrogok

No ezeknek se sikerült magyar nevet találni. Õk a tûzördögök, istenigazából. A villám-ördögökhöz (Vihardémonok) hasonlóan ezek se gyenge gyerekek. Brutális, hatalmas fickók, nagy, kiterjesztett szárnyakkal. A szárnyak miatt talán ezek látszanak a legnagyobbnak, ezek aztán tudnak tolongani, ha körbeállnak, csak a mana shielded látszik ki... :-))) De ezt jobb nem próbálgatni, csak 40 feletti karival normálon.

Õk ugyanis már a labirintus leghúzósabb szörnyei közül valók. "Természetesen" duplalövetûek, vagyis támadnak varázslattal is és ütnek is. Ebbõl a tûz varázslatuk, az Inferno nem vészes, nem üt nagyot, és nem is ér messzire, nade az ütésük... az brutális. Kicsi a találati valószínûsége, jó darabig csak hadonásznak, és az ütés értéke is elég tág határok között mozog, ezért csalóka a dolog, könnyen el lehet saccolni. Egy pillanat alatt ki tudnak viszont végezni, ha úgy jön ki a lépés.

Nagyon szívósan köröznek körülötted, az istennek se akarnak odaérni, csak az Infernót eresztgetik (persze hosszú távon ez is kellemetlen, mert hiába nem sebez nagyot, addig kerülgetnek, hogy csak kitakarítják az övedrõl az összes löttyöt, és még hozzájuk se értél). Ez elég kétélû dolog, ha rosszul jön ki, akkor nem bírod õket külön-külön elkapni, mert amikor elhatározod, hogy valamelyiket becserkészed, pont odaér a többi is és nyissz! Ha viszont tapasztalt vagy, szépen fokozatosan lehet velük elbánni. A világ végére is elmennek utának, csak a labirintus másik felében veszítik el nyomodat, ezért nem kell aggódni azon, hogy maradt belõlük, mert jön az utánad, ne félj :))) Egy balrog elõl hiába állsz be a fal mögé, pár másodperc és befordul... Ha persze ezt szeretnéd, az más... ezzel ugyanis máris suhintásnyira van tõled :)))

Egyébként az egyik lehetséges taktika ellenük. hogy ha van elég merszed és fejlett chain lightningod, berontasz közéjük, aztán vissza, erre zárt alakzatban fognak nyomulni utánad, csak meg kell keresni a megfelelõ helyet (lehetõleg folyosót), ahol sokat lehet egymás mögé szorítani, a többi a chain lightning dolga.

Noha csak a tûzpirosnak van némi rezisztenciája villámra, azért nem végez könnyen velük, mert nagy az életük, ha csak ész nélkül nyomogatod, sok megy pocsékba, különösen azért, mert a Balrogok szinte folyamatosan köröznek körülötted, ezért az a villám nyaláb, ami az egyiket megcélozza, szinte biztos, hogy azt már nem találja ott...
A tûzre immunisak, ahogy az ezen a szinten tûzzel támadó szörnyektõl illik.

Ja, a színek sorrendben: rózsaszín, fekete (ennek biztos meg fogod jegyezni a nevét: Guardian, csak tudnám, kinek a testõre, az enyém nem, az biztos :-), kék és tûzpiros, aki a névadó, és a legerõsebb: õ a Balrog.

Természetesen démonok, tehát minden fegyver egyformán jó ellenük.

Elõfordulnak a barlangban is, de az nagyon nem az õ terepük, annak a zegzugaiban nem tudják játszani a kerülgetõsdit, könnyû kicselezni õket. Ugyanis meg-megállnak elég gyakran, kerülgetik egymást, szóval szerencsétlenkednek A Balrog csak pokolban található, kivéve Diablo szintjén. A pokol nagy termeiben már viszont elemükben vannak.

Képek, adatok róluk az LDD oldalán
 

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des