Magmadobálók
  
Aki még emlékszik az Alfa Holdbázisból arra a részre, amikor a fickóba beleköltözött az energia, a bõre szénné égett és a repedéseken át kivilágított, ami alatta izzik, az tudja, hogy a Magmadobálók kísértetiesen hasonlítanak rá, csak kicsit kövérebb kivitelben.

Õk az elsõ dupla lövetû társaság, kétszeresen is: elõször is jól megdobálnak a (sajnos) csak nekik szabad típusú varázslatukkal (tûz, természetesen), majd kicsit sasszészva, körözve, meg-megállva, és rádfordulva-jólmegdobva, szépen befutnak és észvesztõ boxolásba kezdenek. Elsõ találkozás (kiheverés, feltámasztás stb.) után valami gyanús lesz: mitõl ütöttek ezek idõnként ilyen borzalmasan nagyot?

A tippet Jarulf adta: ezek biza egy karlendítéssel kétszer is ütnek. Oda is, vissza is, tetszik érteni, ugyebár. Ügyes, mondják erre mifelénk. No persze nekik is van találati valószínûségük, külön az oda, külön a vissza találatnak, ezért általában csak egyik talál be (vagy egyik se, a szerk.), viszont ha mind a kettõ, akkor az szarügy. Ne tessék elhinni, tessék megnézni, pontosan lehet látni, hogy egy szál magmavirtuóz gyomroz elõtted, lendíti a karját, és... pa-pam, kétszer fogyott az életedbõl! (Én legalábbis asszem hogy láttam :-)))

Persze tökéletességet szörnyek között ne keress, valami bibinek kell ugye lenni, mer' mind otthagynánk a fogunkat. Nos, a magmadobálók nem túl életerõs lények, õk ugyan sûrûn és nagyot ütnek, de kevéske elég nekik. Villám ellenálló képességet pedig "elfelejtettek" adni az egész társaságnak, a Chain Lightning-ot és a villámok összes fajtáját rájuk találták ki... :-))) Még harcossal is érdemes!
Nekem rekordsebességgel mindig azokat a szinteket sikerül kipucolni, ahol csak magmadémonok vannak. Teleport, chain lightning, teleport, chain lightning, ez még húszszor és kész.

Én képtelen vagyok megjegyezni, melyik melyik, de a tulajdonságaikban sincs sok különbség, ahogy a kinézetükben se. Mind sötétek, majdnem feketék, ami kiviláglik a repedéseken, az más színû, konkrétan vörös, sárga, kék-vörös és kékes, ebben a sorrendben egyre nehezebb ellenfelek.

Érdekes, hogy ez a díszes kompánia elég szûk tartományban lelhetõ fel: csak a Katakomba legalsó és a Barlang felsõ három szintjén, sehol máshol, ott viszont fokozott valószínûséggel.

Démonok, tehát egyformán lehet õket gyakni bármivel, ami a kezetekbe kerül.

Képek, adatok róluk az LDD oldalán
 

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des