Gargoyle-ok
  
Ismét kedvenceim következnek. A gargoyle-okat nem kellett kitalálni, tudomásom szerint ki vannak azok ötölve már jó régen, és ugye ami egyszer bevált... No ezek pont olyanok: ugyanúgy néznek ki, és ugyanúgy kõvé dermednek idõnként. Még leguggolva is hatalmasak. Ezeknek sincs hangjuk, mint a csontvázaknak, csak mintha kártyát pergetnél, olyan, amikor megütöd, illetve valami reszelõ hangot hallat, amikor õk ütnek.

Alaphelyzetben kõvé dermedve guggolnak, állítólag ilyenkor képesek arra, hogy feltöltsék az életüket. Ha közelítesz, vagy meglövöd õket, akkor felugrálnak, és lassan elkezdenek körbe lebegni. Igen lassúak, és eszük ágában sincs közvetlenül támadni, csak nagy sokára szánják rá magukat. Ártalmatlannak tûnnek, mert ritkán és nem túl nagy valószínûséggel ütnek, de ha beütnek, akkor baromi nagyot, tudnak is vele meglepetést okozni. Ezért ajánlom mindenkinek, hogy amíg az "ártalmatlanul" keringõ Gargoyle-ok között sasszézik, fél szemmel mindig a kifelé vezetõ utat tartsa szemmel, mert az össze-vissza csellengõ jómadarak néha hirtelen pont egyszerre fordulnak rád, és akkor neked annyi.

A Katakomba és a Barlang szörnyei, végestelen végig elõfordulhat valamelyik vállfaj.

Ellenálló képességgel jól el vannak eresztve, mindnek van valami, mindnek más, de valamivel mindegyik támadható a három fajta varázslat közül. Ja, és az életük a Bölényemberekével vetekszik, alaposan el kell õket páholni, hogy kimúljanak. Ha gyorsan sok pontot akarsz szerezni, hagyd õket ott, nem fognak követni, csak az idõdet vesztegeted.

Érdekes, hogy bár lebegnek, de ahol te nem tudsz elmenni, például lávafolyáson át, ott õk se, szóval ne félj, hogy ezzel kelepcébe kerülsz.

Van egy rozsdabarna, egy haloványabb barna, egy kék, meg egy nagyon sötét barnás árnyalatú, ebben a nehézségi sorrendben, de csak akkor különböztethetõek meg, ha már felugráltak, guggolva mind egyforma szürke.

Démonok, tehát egyformán jó hozzájuk minden fegyver.

Képek, adatok róluk az LDD oldalán
 

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des