Kecskék

Ezek a kecskeemberek a kedvenceim közé tartoznak. Iszonyú daliásak, ha jól megnézed õket, rettentõ peckesen járkálnak, ha meghalnak, egy hátraszaltóba kezdenek, csak közbejön a föld, külön élmény, ahogy az íjászkecskék kezelik ez íjat, aztán a buzogányos kecskéknek van egy szenzációs piruett mozdulatuk, amit nem tudom miért csinálnak néha, ha be akarnak ütni, de nagyon teccik, szóval nem semmi egyik se.

A harcos rémségesen utálhatja az íjász kecskéket, mert azoknak eszük ágában sincs helyben maradni, mint az íjász csontvázaknak, hanem frankón menekülnek, végig lehet õket üldözni a Katakombákon át, közben persze összeszedni az összes többit, amelyik közben nyilazza szorgalmasan a hõst, akinek egy szikrányi esélye sincs, hogy akárcsak megérintse a kiszemelt áldozatot, legalábbis úgy érzi. Ez abban csúcsosodik ki, amikor berobbansz egy zárt szobába, ami tele van velük, hogy ugyebár nem létezik, hogy egyiket se érd el, erre úgy szétrebbennek, mintha sose lettek volna együtt... kész krimi. Valóban rendkívül okosan menekülnek, több lépésnyi távolságot próbálnak tartani, és jól kell tudni kihasználni az alaprajz szegleteit, hogy be bírd szorítani õket, de mindenképpen marha macera. Az íjásznak, mágusnak természetesen nincs velük problémája, csak be kell állni a fal mellé, és ahogy egyesével kisorjáznak az ajtón, leszedni õket.

A kecskéknek klánjaik vannak, bizony. Van a Hús klán, ez hússzínû, van a Kõ Klán, ez vajszínû, van a Tûz Klán, ez (nem fogjátok kitalálni) piros, és van az Éj Klán, ami szürke, ez egyben a nehézségi sorrend is. Minden klánnak van buzogányos és íjász változata, vagyis összesen 8 féle van belõlük. 

Elõfordulnak a négyestõl a kilencesig, vagyis jellemzõen a Katakomba szörnyei. Feltûnést a Pince legalsó szintjén a megjelenésük annyiban okoz, hogy az ajtót a többi ott lézengõ bamba nemigen tudja kinyitni, ezek meg igen. 

Rezisztenciája csak a Tûz Klánnak van, na mire? A többinek semmi, kész élmény Chain Lightningozni õket.

Démonok, tehát fogja õket minden fegyver rendesen.

Képek, adatok róluk az LDD oldalán
 

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des