Denevérek
 
A Pince szörnyei közül talán ezek a legszebbek, nekem legalábbis nagyon tetszik az animációjuk, fantasztikusan nagyvonalú a grafikája. Naná, hogy négy féle van belõlük, amelyek nem rakhatók tökéletesen nehézségi tornasorba, a különleges tulajdonságaik miatt. Van három sötétszürkés-barnás árnyalatú, amelyek képen egymás mellett jól megkülönböztethetõek, játék közben már nem annyira, meg van egy piros.

A barnásak között van egy (a Fiend), amelyiknek az égadta világon semmi extra tulajdonsága nincs, õ könnyû ellenfél, jön, csapkod, levered, kész. 
A többi már húzósabb. Egy másik barnás (a Blink), valahányszor megütöd, átteleportál a túloldaladra, ami mindenféleképpen kellemetlen, mert az íjász nem tudja távoltartani így õket, a harcos meg hiába akarja az ajtónyílásban egyesével fogadni õket, egy idõ után úgyis az összes a háta mögött lesz. 
A harmadik fajta barnás (a Gloom) pedig messzirõl begyorsít, és nagyot beüt, ha nem ugrasz félre. Ha már beütött, utána normálisan viselkedik.
A piros az elsõ szörny, amelyik varázslattal támad, mégpedig villámmal, egy kockányi távolságból, ami kellemetlen lehet, ha sokan vannak, neked meg még resist all 0%, ami valószínû ezen a szinten.

Íjásznak meglepõ tapasztalat, hogy amilyen filigrán a grafikájuk, olyan nagy felületet képeznek az nyíllal szemben, magyarán messzirõl is könnyû eltalálni õket. Már csak azért is, mert igen lassúak.

A piros, jellemzõen a legtöbb varázslattal támadó szörnyre, immunis a saját varázslatára, egyébként "esznek" mindent, jól támadhatóak varázslattal.

Állatok, tehát a kard ütését másfélszeresen érzik, de a buzogányénak csak a felét.

A Fiend elõfordul már a kettesen is, a piros viszont egészen a Katakomba aljáig fellelhetõ.

Képek, adatok róluk az LDD oldalán
 

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des