Csontvázak

Sok vállfajuk van. négy színben és három fegyverzetben jelennek meg, az ugye 12 kombináció. Leggyengébb a fehér, aztán a sárgás, aztán a rózsaszín, aztán pedig a szürke, ami már kezd húzós lenni. A legkönnyebb ellenfél az, amelyiknek két kis fejsze van a kezében, aztán jön a kardos a pajzzsal, és az íjászcsontváz egy külön kategória, harcosnak nehéz, íjásznak könnyû ellenfél.

A Pincében és a Katakombában találkozhatunk velük, a szürkék még elõfordulnak a hatos szinten is.

Némán, egyenesen támadnak, tempójuk megegyezik a karakterével. A némaságuk miatt valahogy urasnak tûnnek, nem jajgatnak, nem óbégatnak, csak a csontjuk zörög, ha találatot kapnak, illetve kártyavárhoz hasonló hanggal omlanak össze. Nem ütnek túl nagyot, nem is nagy a találati valószínûségük, ezért csak tömegben jelenthetnek komoly problémát. Viszont az ellenállóképességük igen gyatra, többnyire bármely varázslattal el lehet õket pusztítani. A mágiára meglepõ módon immunisak, de ez kit érdekel, ha a többire nem?

Fontos tudni róluk, hogy mivel élõholtak, a kardok ütésének csak fele hat rájuk, a buzogányokénak viszont másfélszerese. Persze az állatokra pont fordítva, úgyhogy aki tudja, cserélgesse, érdemes. Az összes többi fegyver a névleges ütést méri rájuk.

Ajtót nyitni egyik se tud, lehet õket rács mögül lövöldözni.

Az íjászcsontvázakról még érdemes elmondani, hogy az egyetlen lövöldözõs szörny, amelyik nem követ, emiatt nem lehet kicsalogatni, ami persze lehet elõny is, hátrány is. Tolatni viszont oimád, amit a harcosok utálnak a legjobban, mert ha pár lépésre közelítesz, elhátrál. Szerencsére ezt igen tétovázva teszi, nem nehéz utolérni, de bosszantó, ha többen vannak.

Képek, adatok róluk az LDD oldalán
 

Ezzel az oldallal kapcsolatos véleményedet, észrevételeidet nekem küldd: Des